Det (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
1340
Utgivningsdatum
2017-08-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Roland Adlerberth
Originaltitel
It
Dimensioner
210 x 135 x 59 mm
Vikt
950 g
SAB
Hce
ISBN
9789100174682

Det

(24 röster)  |   Läs 5 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2017-08-01
153
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
”Skräcken som inte skulle upphöra förrän tjugoåtta år senare - om den nu någonsin upphörde - började, såvitt jag vet och kan berätta, med en båt gjord av en tidningssida som seglade fram i en rännsten som nästan svämmade över efter allt regnandet.”
 Den lilla staden Derry i Maine ser ut som den typiska amerikanska småstaden trygg och sömnig med sina villaområden, snabbmatsställen och affärer. Men det är bara på ytan. I kloakerna under staden finns något som ligger på lur och iakttar. Där finns ondskan. Där finns Det.En gång på femtiotalet samlade ett kompisgäng sina krafter och trotsade Det. Förenade av känslan av att vara misslyckade och utstötta, lyckades de driva ondskan och skräcken tillbaka till de mörka djup där den hör hemma. De lovar sedan varandra att samlas igen om Det någon gång skulle komma tillbaka.Många år senare, när en serie ohyggliga mord och gåtfulla försvinnanden på nytt skakar Derry, lyfter så Mike Hanlon telefonluren och kallar på sina barndomskamrater. Alla lämnar sina hem och familjer, sina vardagsbestyr och karriärer, för att ännu en gång trotsa skräcken och möta Det.
 
 
 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det
 2. +
 3. The Shining - Varsel

De som köpt den här boken har ofta också köpt The Shining - Varsel av Stephen King (pocket).

Köp båda 2 för 242 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Det. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En klassiker
  Micke Grönlund, 6 december 2019

  Läste "Det" första gånger för över 20 år sedan. Tyckte den var bra då och tyckte den var lika bra 20 år senare. En obehaglig känsla genomsyrar hela boken och jag har svårt att släppa ifrån mig den.

  Att den är lång är bara ett plus, då jag inte ville att den skulle ta slut.
  Rekommenderas.

 2. Barndomsskildring och spänning i perfekt samklang
  Året var 1973, 29 april 2019

  Vill du veta hur det var att vara barn på slutet av 1950-talet i USA? Eller rättare sagt vill du känna (igen dig i) hur det är att vara barn i en värld där vuxna inte är att lita på eller inte är närvarande eller inte orkar vara förälder? - Då är Det rätt bok för dig.

  Vill du samtidigt gärna få dig till livs en väldigt spännande (snarare än skrämmande) bok då är Det perfekt!

  King skriver ofta om utsatta barn med stor inlevelse och känsla men aldrig, vill jag påstå, så bra... Läs hela recensionen

 3. Väldigt bra
  Niklas R, 5 mars 2018

  Boken är väldigt lång men går snabbt att läsa då den är riktigt spännande!

  Ibland kan det bli lite långa kapitel, men jag uppskattar Kings beskrivning av miljöer och personer etc.

  Rekommenderas starkt.

 4. "You float to"
  Lotta Carlsson, 7 december 2017

  Bra skräck bok som får dig att gärna läsa vidare. Handlar även om hur barns styrka ibland är större och renare än vuxnas och hur barn ibland känner sig osedda av vuxna.

 5. King när han var som bäst
  Janne Söderberg, 27 september 2017

  Det här är ett mastodontverk, men också bland det bästa King skrivit. Enda invändningen är faktiskt längden, även om jag ibland känner att jag inte kan få nog av King. Det är i klass med Sommardåd, Pestens Tid, Knackarna och Staden som försvann. Oemotståndligt bra!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Stephen King

Bokvideo