Mord i högre skolan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-10-31
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Pelle Fritz-Crone
ISBN
9789100175399

Mord i högre skolan E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2017-10-31

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
En kort, tjock och lufsig gestalt med oputsade glasögon, stillsam och akademisk till sin läggning och med illasittande kläder - George Smiley lever inte upp till bilden av hur en spion ska vara och se ut. Men bakom den oansenliga uppenbarelsen döljer sig ett enastående intellekt och en skoningslös vilja att göra det rätta. Kanske är det i själva verket just Smileys alldaglighet som gör honom till en perfekt spion?

I Smileys sextiotal får vi lära känna George Smiley, medelålders spionchef och en av litteraturhistoriens mest ovanliga hjältar. Han befinner sig i slutet av en lång karriär och framtiden ser lugn, rentav dyster ut - men gång på gång kastas han tillbaka in i hetluften.

I och med John le Carrés genombrott från 1963, klassikern "Spionen som kom från in kylan", blev Smiley känd för en hel värld, men här får vi träffa honom redan i le Carrés debut "Telefon till den döde", utgiven 1961 medan författaren själv - under sitt riktiga namn David Cornwell - fortfarande arbetade inom den brittiska underrättelsetjänsten.

I SMILEYS SEXTIOTAL INGÅR:

"TELEFON TILL DEN DÖDE"

"MORD I HÖGRE SKOLAN"

"SPIONEN SOM KOM IN FRÅN KYLAN"

"SPEGELKRIGET"
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mord i högre skolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mindre spioner och mer deckarhistoria
    -, 29 oktober 2022

    Ett av de svagare korten i Smileys 60-tal. Ok underhållning men inte den bästa av Le Carré.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av John Le Carré