Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Avdelning Q (del 10)
Antal sidor
549
Utgivningsdatum
2024-03-12
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Djordje Zarkovic, Helena Hansson
Originaltitel
Syv m² med lås
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
225 x 145 x 40 mm
Vikt
621 g
SAB
Hceda.01
ISBN
9789100175641

Sju kvadrat med lås

(25 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2024-03-12
249
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sista boken i Avdelning Q-serien!

"En fantastisk avslutning på en mäktig serie." SVT Go"kväll

Annandag jul 2020. Carl Mørck sitter med handfängsel i baksätet på en polisbil. Efter femton år har det våldsamma spikpistolfallet kommit ikapp honom, och anklagelser om narkotikasmuggling och mord hotar att rasera hela hans tillvaro.

Kollegorna vid Köpenhamnspolisen vänder honom ryggen, och snart går det upp för Carl att han svävar i livsfara. Men vem är det som har satt ett pris på hans huvud - och varför? Carl kämpar i blindo mot sin dolda fiendes hantlangare. Samtidigt beslutar sig Rose, Assad och Gordon för att trotsa chefens order i ett försök gå till botten med det invecklade spikpistolfallet.

Den efterlängtade finalen på Avdelning Q-serien vänder upp och ned på allt. Här visar sig de goda vara onda, de onda goda, och offren träder fram som starkast av alla.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sju kvadrat med lås
 2. +
 3. Till offer åt det okända

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till offer åt det okända av Anna Jansson (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Sju kvadrat med lås. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Något seg

  Har läst all Q böckerna. Den förra och den här är väl inte bland de bättre. Det blir lätt så när det är många i en serie.

 2. I mål - men ett snopet sådant
  ann-britt svensson, 22 april 2024

  En lång intensiv deckarserie brukar sluta med ett stilla insomnande eller att aktuell person börjar bli författare. Man kan ju fundera över om denna serie kunde fått ett annat slut.
  Två hundra sidor kunde redigeras bort, i alla dessa evinnerliga detaljer som upprepas i beskrivning av den händelse som föregicks hela serien.
  Många tidigare figurer från romanserien dyker upp, utan någon egentlig anledning.
  Huvudpersonen har likt katten nio liv.
  Boken är slut.

 3. Snygg avslutning
  Lars Anderson, 17 april 2024

  Jag har på vägen förundrats över hur Adler-Olsen kunnat ta upp och belysa aktuella samhällsproblem samtidigt som han skapat spännande polisromaner, tillspetsat och med ett inslag av humor, som känts befriande. I denna sista bok i serien har han på ett förträffligt sätt knutit ihop den sidohistoria som funnits med i alla böckerna, utöver sedvanlig spänning. Att Adler-Olsen tagit ut svängarna, spetsat till och blivit väl dramatisk förtar inte budskapen han velat få fram. Det har i alla fall varit sannolikt, om än inte sant.

 4. Högspänning!
  Niss Eric Eriksson, 10 april 2024

  Adler-Olsen har skrivit många spännande böcker med intressanta polisiära fall. Men den här boken är en otrolig uppföljning !
  Den kriminella världen är skrämmande....
  Boken är en riktig nagelbitare!

 5. Värdigt avslut
  Gandalf, 30 mars 2024

  Denna bok avslutar på ett värdigt sätt denna serie som jag läst med stor behållning. Frågan är om inte denna är den bästa i hela serien. Lyckas på ett bra sätt knyta ihop de tidigare delarna. Läs och njut!

 6. Spännende
  Kurt Henauer, 28 mars 2024

  Det är non plus ultra från Jussi Adler Olsen. Måste man läsa. Men OBS! Det är inte enkelt å avsluta om man en gång har börjat

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Jussi Adler-Olsen