Den eviga elden (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Katedralserien (del 3)
Antal sidor
861
Utgivningsdatum
2018-04-04
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Lena Karlin, Jens Ahlberg
Originaltitel
A column of fire
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
210 x 135 x 50 mm
Vikt
717 g
SAB
Hce
ISBN
9789100176198
Den eviga elden (storpocket)

Den eviga elden

(21 röster)  |  Läs 3 recensioner
Storpocket Svenska, 2018-04-04
139
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ken Follett återvänder till skådeplatsen för succéromanerna Svärdet och spiran och En värld utan slut i en magnifik, episk berättelse med det turbulenta 1500-talet som fond.Det är jul och Ned Willard är på väg tillbaka till hemstaden Kingsbridge. Än har han ingen aning om att det kommande året, 1558, ska vända upp och ned på hans eget liv, och förändra Europa för all framtid. Stadens mäktiga katedral tornar upp sig över en befolkning delad av religiös extremism och hat, där högt hållna principer ständigt krockar med vänskap, lojalitet och kärlek. Ned finner sig plötsligt stå på motsatt sida i konflikten som kvinnan han drömmer om att gifta sig med, Margery Fitzgerald. När Elisabet I kröns till drottning vänder sig hela Europa mot England. För att skydda sig från lönnmördare, uppror och invasioner grundar den sluga och beslutsamma unga monarken landets första underrättelsetjänst. I Paris bidar Maria Stuart sin tid. Hon har utropats till Englands rätta ledare och hennes anhängare gör upp planer för hur man ska kunna avsätta drottningen. Skyddad av en liten, lojal grupp av spioner och hemliga agenter klamrar sig Elisabet I fast vid tronen. Samtidigt jagar Ned Willard den gåtfulle Jean Langlais, utan att veta att det bakom det tagna namnet gömmer sig en gammal klasskamrat som känner honom alltför väl.Den eviga elden skildrar en ödestid, då våldet sprids från Edinburgh till Genève och Neds och Margerys kärlekshistoria tycks dömd att sluta i tragik. Precis som idag visar sig fienden inte vara rivaliserande trosuppfattningar. Den verkliga kampen utspelas mellan dem som tror på tolerans och kompromisser och de tyranner som vill tvinga sina idéer på andra, kosta vad det kosta vill.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den eviga elden
 2. +
 3. Aftonen och morgonen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Aftonen och morgonen av Ken Follett (storpocket).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den eviga elden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ken Follett som bäst
  Lisbeth Johansson (väckelsång), 10 november 2021

  Så bra! Svårt att sluta läsa. Innehåller allt Äventyr dramatik kärlek En släkthistoria på 1100-talet med en katedral i fokus

 2. Follett har gjort det igen
  Birk , 12 juni 2021

  Historia och spänning i högsta klass. Från Blody Mary och Elisabeth I till Mary Stuert "Queen of scotts". Spanska armadan till krutkonspirationen. Den bästa i katedral serien.

 3. Den eviga elden
  leif Andersson, 20 augusti 2018

  Ken Follett har återigen skrivit en spännande bok. Liksom föregångarna
  i Katedralserien. Svärdet och Spiran, och En värld utan slut.

  Har läst alla Ken Folletts böcker. Från Nålens öga och framåt.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ken Follett