Kärlekens Antarktis (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-09-14
Utmärkelser
Sveriges Radios romanpris
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100177553

Kärlekens Antarktis E-bok

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2018-09-14

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Och det var juni, det var månaden för att försvinna, månaden för att bli hittad i stycken, månaden för att förlora sitt huvud, sin tunga och sitt kön."

En kort stund har hon funnits i världen, med dess begär, längtan och fruktan. Tills någon valde att släcka hennes liv och sprida hennes kroppsdelar i landskapet. Men barnen finns, som en gång var hennes, Valle och Solveig, som har omhändertagits av myndigheterna och placerats någonstans längs Sverigekartan. Och föräldrarna Raksha och Ivan fortsätter att finnas, irrande genom Stockholm och den dödas förlorade värld. Och dödsögonblicket finns, det tar aldrig någonsin slut.

Sara Stridsbergs nya roman berättar om den absoluta utsattheten; om grymhet, ensamhet och moderskärlek. Om det som ändå blir kvar efter att allt försvunnit. Kärlekens Antarktis är ett hjärtslitande existentiellt drama som innehåller Stridsbergs karakteristiska blandning av stor litterär tyngd och tillgänglighet, en originell mix av skräck och skönhet, längtan och svart förtvivlan. En brutal berättelse om oväntad kärlek, ömhet och ljus i det totala mörkret.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kärlekens Antarktis. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gripande kvinnoskildring

    En utomordentligt välskriven och ömsint bok om en kvinnas öde. Skrivet i jag- form gör den extra gripande. Absolut högsta betyg.

  2. Sara Stridsberg.en stor författare.
    Gunn Söderlund, 7 februari 2019

    En mycket fin och skrämmande bok med ett underbart språk. Den beskriver hur obetydligt det mänskliga livet är, och samtidigt hur viktiga våra små känslor är. Elände men också kärlek. En begåvad författare!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sara Stridsberg