Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
839
Utgivningsdatum
2020-11-17
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Manne Svensson
Originaltitel
A Promised Land
Dimensioner
235 x 163 x 62 mm
Vikt
1226 g
SAB
Lz Obama, Barack
ISBN
9789100177607

Ett förlovat land

(86 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-11-17
289
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En gripande, djupt personlig redogörelse om ögonblicken när historia skrivs - av presidenten som inspirerade oss till att tro på demokratins kraft.

I den fascinerande och efterlängtade första volymen av sina memoarer berättar Barack Obama historien om sin osannolika resa, från en ung man sökande efter sin identitet till ledare för den fria världen. Djupt personligt beskriver han sin politiska utveckling och sina milstolpar från den första mandatperioden i detta historiska presidentskap - en tid av stor oro och dramatiska förändringar.

Obama tar med läsaren på en fängslande resa från sina tidigaste politiska ambitioner till den avgörande segern i Iowa - som visade på gräsrotsrörelsens betydelse - och slutligen till den historiska natten till den 4 november 2008, då han valdes till USA:s 44:e president och blev den första, svarta amerikanen att inneha landets högsta ämbete.

I boken reflekterar Obama över ordförandeskapet och erbjuder ett unikt belysande av både räckvidden och begränsningarna i presidentmakten, liksom insikter i den amerikanska partipolitikens dynamik och internationella diplomati.

Obama tar med läsaren till Ovala rummet och Vita husets Situation Room - även till Moskva, Kairo, Peking och många andra platser. Läsaren får ta del av hans tankar när han sätter ihop sitt kabinett, brottas med en global finanskris, tar tempen på Vladimir Putin, övervinner till synes oöverstigliga odds för att säkerställa genomförandet av Obamacare, kommer i konflikt med generaler om USA:s strategi i Afghanistan, tacklar Wall Street-reformen, svarar på den förödande Deepwater Horizon-explosionen och godkänner Operation Neptune"s Spear som ledde till Osama bin Ladens död.

"Ett förlovat land" är en djupt personlig och introspektiv bok - det är berättelsen om en man som utmanade historien, berättelsen om en samhällsorganisatörs övertygelse och tro, vilken prövades på världsscenen. Obama hycklar inte med den svåra balansgången i att kandidera till president och att samtidigt vara svart amerikan, att bära en hel generations förväntningar på sina axlar med ropen om "hopp och förändring", och att möta moraliska utmaningar i beslut med höga insatser. Han är uppriktig över de krafter som motarbetade honom hemma och utomlands, öppen om hur livet i Vita huset påverkade hans fru och döttrar och är inte rädd för att erkänna självtvivel och besvikelser. Samtidigt rubbas aldrig hans tro på att framsteg och utveckling alltid är möjligt inom det pågående, stora amerikanska experimentet.

Den här välskrivna, kraftfulla boken fångar Barack Obamas övertygelse om att demokrati inte är en gåva uppifrån, utan något som bygger på empati, gemensam förståelse - och byggs tillsammans dag för dag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett förlovat land
 2. +
 3. Ljuset vi bär : att gå stark genom osäkra tider

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ljuset vi bär : att gå stark genom osäkra tider av Michelle Obama (inbunden).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Ett förlovat land. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En intressant bok, men...
  Lars Jacobsson, 2 april 2023

  Obamas memoarer är en intressant bok, men tjock (ungefär 850 sidor). Den är bra läsning för den som vill få en inblick i det politiska systemet i USA, även om man verkligen måste tänka på att det är en part i det som har skrivit boken.

 2. Insiktsfull och välskriven
  Martin, 24 juni 2022

  När jag läste boken blev jag överraskad av vilka enorma verbala och kommunikativa färdigheter Obama besitter. Boken var underhållande och öppen, med många humoristiska inslag.
  Som kritik kan nämnas att substansen troligtvis kunnat förmedlas på färre antal sidor samt att vissa aspekter tenderade att bli subtilt romantiserade. Här föredrar jag Michelles bok som framstår som litet mer koncis och en smula mer ärlig.

 3. Om en svart mans väg till presidentposten i USA
  Pia Klint, 27 juli 2021

  Detta är en oerhört intressant och lärorik bok, en bok alla människor i hela världen borde läsa. Barack Obama är en lysande skribent och genom honom får vi del av hans bakgrund och familjeliv, hans kamp för att nå presidentposten och hur svårt det är att införa sociala reformer i USA. I motsats till Sverige är det få skyddsnät, som t ex sjukförsäkring, något vi haft länge.
  Han skriver också om rasproblemen, landets våldsamma historia och vad han själv fått utstå. Den dagen han valdes till... Läs hela recensionen

 4. Ett förlovat land
  Maj-Len Magnusson, 22 januari 2021

  En gåva att få läsa om en person, som föds i ett klimat där svarta personer inte står "först i kön". Men Barack har goda och smarta föräldrar, som ger honom kärlek och goda värderingar. Han blir mer och mer ambitiös, varför både utbildning och arbetsuppgifter är viktiga och utförs på bästa sätt! Detta resulterar i att han blir mer och mer omtyckt och respekterad föreläsare. Efter många år av slit och hårt arbete sju dagar i veckan, börjar resultatet generera lön för mödan och Barack börjar se... Läs hela recensionen

 5. Mycket läsvärd bok
  Britta Elisabet Weiler (Stallarholmen), 20 januari 2021

  Barack Obama har förmågan att både beskriva den politiska processen mycket ingående men ändå hålla intresset vid liv genom vardagliga reflektioner kring barn och familj. Jag får också en mycket realistisk inblick i hur påpassad och ofri en president och dennes familj är. Mycket bra bakgrund till vad som händer i dag i USA.

 6. Väl dokumenterad skildring av Obamas presidentskap
  Per-Martin Persson, 14 januari 2021

  Boken ger en bra inblick i vad som förväntas av en president i USA men belyser även de praktiska och mentala problem som det innebär. Flera delar beskrivs enormt detaljerat, t e x orsaker till finanskrisen 2008 och hur denna skulle lösas. Detta visar också hur väl insatt Obama var i de flesta frågor. Detta kan i och för sig också vara lite tungt om man inte hänger med i alla detaljer. Man får även en bra återblick hur världsläget var för 8-12 år sedan och inser att även då var det extremt pol... Läs hela recensionen

 7. Bra bok men mycket tung
  Susanna Hajdu, 7 januari 2021

  Obama skriver mycket bra och underhållande, som vanligt, och man får historia lektion på köpet.
  Men boken är som en tegelsten, som knappt går att hålla. Man borde givit ut den i två delar!!
  Skulle inte rekommendera att köpa den som bok, men som e-bok istället.

 8. Trumps föregångare
  Bengt Sjöholm, 29 december 2020

  Mycket intressant att komma bakom kulisserna även om mängden namn lätt fallet i glömskans djupa dal. En nutidsorientering om USA.

 9. Bra!
  Trädet, 26 december 2020

  Ovanligt litterär för att vara en politisk biografi. Välskriven, personlig, men också med detaljer kring politiska beslut och händelser. Och - lättläst.

 10. Lättläst tegelsten!
  Lars-Göran Carlsson, 25 december 2020

  Att få följa med bakom kulisserna i Vita Huset och följa med hur President Obama tänkte och handlade i olika kriser som alltid dök upp lite oväntat samt olika familjeproblem då han alltid hade tidsbrist för kriserna väntade inte!

 11. Ett underbart språk
  Carina Freden, 3 december 2020

  Svårt att sluta läsa. Den förstärker den stora märkvärdighet som är USA, ett land som kunde välja både Obama och Trump.

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Barack Obama