Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst (inbunden) Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2022-05-13
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Andersson, Jens (form)
Dimensioner
25 x 206 x 132 mm
Vikt
460 g
SAB
Lz Eliasson, Jan
ISBN
9789100177911
Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst (inbunden)

Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

(17 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-05-13
99 249 Du sparar 150 kr!
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Diplomaten och politikern Jan Eliassons memoarer spänner över ett liv och en karriär som innehåller mer än de flesta andras. Från ett arbetarhem i Göteborg nådde han via en diplomatisk karriär i flera olika länder, som ambassadör och internationell medlare, posten som vice generalsekreterare i FN. Han har även hunnit med att vara Sveriges utrikes minister. I sin bok berättar han om sitt liv och sin imponerande yrkesbana.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst
 2. +
 3. Mina krig : Politik och diplomati i fredens tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mina krig : Politik och diplomati i fredens tjänst av Carl Bildt (inbunden).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant resa men tjatig bok

  Onekligen en imponerande karriär och berättelser om en handfull mycket intressanta och viktiga på nära håll upplevda världshändelser. Det blir dock ofta upprepning av samma saker, samma reflektioner och ändlöst många luncher med uppsluppna och respektfulla diskussioner.
  Jag hyser stor respekt för Eliassons gärningar men ljudboken, uppläst av Jan själv och som säkert är akademiskt och faktamässigt helt vattentätt, blev onödigt tjatig och mer rapportliknande i min mening.

 2. Diplomatiska tankar & hågkomster
  Birgitta Seth, 7 juli 2022

  Helt fantastiskt att få läsa ord skrivna av vår kanske genom tiderna bästa utrikesminister.
  Plus också få ta del av hans tankar om diplomatjobbet.

 3. Har väntat på hans memoarer!
  Charlotta Sjödin, 7 juni 2022

  Vackert språk och framförallt intressanta&viktiga berättelser. Det är händelser jag följt i media och historieböckerna. Oerhört intressant att följa från ett annat perspektiv.

 4. En man som älskar sig själv.
  Anders Södergren, 31 maj 2022

  Skrytfaktor 11 av 10. Eliassons är en Messias enligt hans egen beskrivning, inte ett enda misstag har han begått. Politiskt är Eliasson en moderat som gjort karriär i Sosseriet. Han är precis den typ av Sosse som aldrig har behövts. Eliasson kritiserar högerpopulismens segertåg över världen, men förstår inte att det är den elit och den politik han själv företräder som gör att högerpopulismen växer. Eliasson tror på allvar att konferenser och FN-möten kommer lösa klimatkrisen, det enda dessa konferenser gynnat är catering och escortbranschen.

Visa alla 4 recensioner