Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-07-30
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100178024

Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk E-bok

(25 röster)  |   Läs 7 recensioner
E-bok,  Svenska, 2019-07-30

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
VINNARE AV AUGUSTPRISET 2019 I DEN FACKLITTERÄRA KLASSEN

Hur mycket kan man veta om en ål? Eller om en människa?

"Ålevangeliet" är en bok om världens mest gåtfulla fisk. En fisk som gett upphov till ett alldeles eget mysterium inom naturvetenskapen, det som kallas "ålfrågan". En fisk som alla från Aristoteles till Sigmund Freud försökt förstå sig på, utan att lyckas. Och som nu dör ifrån oss, i mångt och mycket fortfarande en gåta.

Men "Ålevangeliet" är också en bok om författaren och hans far och hur ålen förde dem samman. En berättelse om ursprung, öde, livet och hur det bör levas. Samt om det som är livets sista och ofrånkomliga utmaning: hur man hanterar döden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fascinerande om ål
  -, 13 maj 2023

  En fascinerande bok om ett fascinerande djur och författarens relation till det. Bäst är minnena från författarens ålfiske i ungdomen, all fakta och tillbakablickarna på hur mystiken kring ålen utforskats. Jag kommer på mig själv med att vara avundsjuk på författarens uppväxt med ålfiske. Men¿ av någon anledning blir boken för lång och jag läser bara fyra femtedelar.

 2. Vacker, poetisk men också rå
  Eva, 12 december 2022

  Jag läste ut den för tre veckor sedan men den lämnar mig inte ifred. Jag tänker på både vår egen och ålens sorgliga, men fulländade, existens.

 3. En intressant och bra bok
  Karin Inger, 29 november 2021

  Hej, det var titeln som gjorde mig nyfiken.
  Jag blev förvånad att boken var så fängslande och bra, eftersom det är ett väldigt udda ämne. Man fick något att tänka på. Att bara en ål kan vara så komplex och intressant.

 4. En hal ål
  Zippy Carina, 18 februari 2021

  Ibland blir man glatt förvånad över hur någon kan åstadkomma en verkligt levande och personlig skildring av en helt ny värld. Här är det frågan om ett djur de flesta av oss varken har ägnat tid eller tanke och som få känner till.
  Det kräver en skicklig och kunnig författare med en passion för ämnet att skriva en spännande bok om ålens värld där man som läsare helt dras med in i berättelsen allteftersom författaren visar oss hur fascinerande detta djur verkligen är.

 5. Trevlig läsning
  Daniel Cidrelius, 6 november 2020

  Det hade varit intressant om författaren hade reflekterat djupare kring de Stora Frågorna som berörs men det kanske kommer i nästa bok? :)

 6. Att ålar kunde vara så spännande
  Testa inte här, 5 juni 2020

  Tänk att ålar kunde vara så mystiska och hemlighetsfulla... det var svårt att ana.

 7. Allmänbildande och lättläst
  Jan Rutqvist, 11 februari 2020

  Kräver nog att du har en relation till ålen på något sätt. Men boken lyfter aldrig riktigt och blir lite tjatig och upprepande i sin helhet.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Patrik Svensson