Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
377
Utgivningsdatum
2019-04-05
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Margareta Eklöf
Originaltitel
The Road to Unfreedom
Medarbetare
Molinder, Désirée (form)
Dimensioner
232 x 157 x 30 mm
Vikt
596 g
SAB
Ocg
ISBN
9789100178468

Vägen till ofrihet : Ryssland, Europa och USA

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-04-05
251
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När det Kalla kriget tog slut verkade den liberala demokratin ha segrat. Olika samhällsanalytiker deklarerade slutet på historien ("end of history") och konstaterade med stort självförtroende att vi skulle gå mot en fredlig och globaliserad framtid. Denna tro visade sig vara felaktig. Auktoritarismen återkom till Ryssland när Putin insåg att fascistoida ideer var användbara då de rika oligarkernas makt skulle legitimeras. Under 2010-talet har det spridit sig från öst till väst genom Ryssarnas krigföring i Ukraina och cyberkriget i Europa och USA.

Ryssland hittade allierade hos nationalister, oligarker och radikaler överallt och deras målsättning att upplösa Västvärldens institutioner, stater och värderingar fann en klangbotten inom Västvärldens egna gränser. Populismens framväxt, Britternas röst emot EU samt valet av Donald Trump var alla Ryska målsättningar men att de uppnått dessa mål säger något om Västvärldens sårbarhet.

Timothy Snyders kraftfulla och avslöjande nutidshistoria är baserad på hans omfattande research och reporter-arbete. Snyder sträcker sig långt utanför de vanliga rubriksammanhangen för att kunna exponera det verkliga hotet mot lag och demokrati såsom vi känner den.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägen till ofrihet : Ryssland, Europa och USA
  2. +
  3. Kriget mot Väst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kriget mot Väst av Douglas Murray (inbunden).

Köp båda 2 för 537 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vägen till ofrihet : Ryssland, Europa och USA. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bok i tiden - alltid.
    Läsaren, 5 maj 2023

    En bok som alla borde läsa och ta till sig av innehållet. Synd bara att den var tryckt på bokreapapper fastän det var ordinarie pris.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Timothy Snyder