Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
377
Utgivningsdatum
2019-04-05
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Margareta Eklöf
Originaltitel
The Road to Unfreedom
Medarbetare
Molinder, Désirée (form)
Dimensioner
232 x 157 x 30 mm
Vikt
596 g
SAB
Ocg
ISBN
9789100178468
Vägen till ofrihet : Ryssland, Europa och USA (inbunden)

Vägen till ofrihet : Ryssland, Europa och USA

(6 röster)
Inbunden Svenska, 2019-04-05
249
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När det Kalla kriget tog slut verkade den liberala demokratin ha segrat. Olika samhällsanalytiker deklarerade slutet på historien ("end of history") och konstaterade med stort självförtroende att vi skulle gå mot en fredlig och globaliserad framtid. Denna tro visade sig vara felaktig. Auktoritarismen återkom till Ryssland när Putin insåg att fascistoida ideer var användbara då de rika oligarkernas makt skulle legitimeras. Under 2010-talet har det spridit sig från öst till väst genom Ryssarnas krigföring i Ukraina och cyberkriget i Europa och USA.

Ryssland hittade allierade hos nationalister, oligarker och radikaler överallt och deras målsättning att upplösa Västvärldens institutioner, stater och värderingar fann en klangbotten inom Västvärldens egna gränser. Populismens framväxt, Britternas röst emot EU samt valet av Donald Trump var alla Ryska målsättningar men att de uppnått dessa mål säger något om Västvärldens sårbarhet.

Timothy Snyders kraftfulla och avslöjande nutidshistoria är baserad på hans omfattande research och reporter-arbete. Snyder sträcker sig långt utanför de vanliga rubriksammanhangen för att kunna exponera det verkliga hotet mot lag och demokrati såsom vi känner den.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägen till ofrihet : Ryssland, Europa och USA
  2. +
  3. Om tyranni : tjugo lärdomar från det tjugonde århundradet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om tyranni : tjugo lärdomar från det tjugonde å... av Timothy Snyder (häftad).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Timothy Snyder