Järtecken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hallandssviten (del 1)
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2019-03-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
220 x 140 x 30 mm
Vikt
560 g
SAB
Hc
ISBN
9789100178482

Järtecken

(39 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-03-01
239
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En novembernatt 1994 begås ett mord i utkanten av den halländska byn Marbäck. Den skyldige identifieras snart. Han döms och allt ställs till rätta. Men brottet skapar ringar på vattnet. Genom tiden gör det små och stora avtryck i människors liv. Frågetecken uppstår: Vad var det egentligen som hände däruppe i Marbäcksskogen?Och så är det Isak, pojken med järtecknet i sig, som fruktar att han en dag ska göra något förfärligt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Järtecken
 2. +
 3. Levande och döda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Levande och döda av Christoffer Carlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 476 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Järtecken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nej. Det här var inte alls bra.
  urzi, 19 maj 2020

  Den här boken är helt otroligt svårläst och svårforcerad. Raka motsatsen till bladvändare. Istället måste jag bläddra tillbaka sidor och kapitel för att försöka få klarhet i vad som egentligen händer.

  Kronologi saknas helt och hållet. Jag vet aldrig i vilken tid scenerna utspelas. Jag tror att det utspelas i tre eller fyra olika tider, men jag får aldrig veta säkert. Sällan vet man vems tankar som beskrivs. Och är det någons "tankar" eller "minnen" eller är det faktiska händelser so... Läs hela recensionen

 2. Välskriven och bra kriminalroman!
  ElinsBokhylla , 16 mars 2020

  I största del läser jag deckare, blodiga och läskiga deckare med ett högt tempo men som denna bok klassas som en kriminalroman antog jag att boken skulle ha ett lugnare tempo. Vilket den emellanåt även hade, dock upplevde jag att delar av boken hade minst lika högt tempo som de deckare jag brukar läsa och det var en bra kontrast mellan de två tempon.

  Bokens handling är en rätt så vanlig handling vill jag nog ändå säga, även om det kanske inte förekommer så ofta inom de böcker jag läs... Läs hela recensionen

 3. Järtecken
  Roy Johansson, 17 oktober 2019

  Kanoon! Sträckläste nästan på dagarna. En riktig bladvändare, som jag genast lämnade vidare till hustrun efter att ha läst ut den.

 4. Mycket bra !
  molkosaki, 16 maj 2019

  I vissa stycken kan boken upplevas lite som en ungdomsroman...MEN , den fångar mig ,har ett djup och är spännande med flera bottnar. Mycket bra-sträckläste. Carlsson hör till samma lilla grupp som Sara Lövestam - dom skriver med hjärta och själ.Att dessa unga personer kan kännas så positivt kloka och insiktsfulla kring livets villkor förundrar. - Dessutom är Järtecken en bra skildring av landsortsbyns villkor och sociala mönster.

 5. Manar till eftertanke
  -, 25 mars 2019

  Järtecken en mycket bra bok. Jag började med hopp om en bra deckare och upptäckte att här finns så mycket mer. Hur det kan gå alldeles fel, vad det för med sej i relationer mellan människor över flera generationer. Mycket läsvärd och tänkvärd.

 6. Järtecken
  Peter Vesterlund (Rönninge), 19 mars 2019

  Jag har läst Christoffer Carlssons senaste bok Järtecken.
  Jag ser på omslaget att boken kallas en kriminalroman, men jag upplever inte Järtecken som en ordinär "deckare", utan tycker att den har mer intrycket av en roman som utspelar sig runt ett tragiskt mord i ett litet samhälle i Sverige.

  Persongalleriet beskrivs fint med mycket känsla och inlevelse tycker jag. Som läsare bygger jag snabbt upp egna känslor för karaktärerna.
  Samma sak med miljöerna, som också beskrivs ... Läs hela recensionen

 7. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 5 mars 2019

  Järtecken är Christoffer Carlssons åttonde bok. Jag har läst alla hans sju tidigare böcker, och tyckt väldigt mycket om dom allihopa. Både dom fyra böckerna i serien om Leo Junker, och dom tre fristående böckerna. Alla sju böckerna har fått det näst högsta betyget från mig. Och jag rekommenderar dom allihopa.

  Men Järtecken var ännu ett snäpp bättre, och får det högsta betyget från mig. Vet inte riktigt om den ska klassas som en roman eller kriminalroman. Läste någonstans att den kal... Läs hela recensionen

 8. Magnifikt
  -, 1 mars 2019

  Christoffer Carlsson gör mig aldrig besviken! Denna berättelse skiljer sig åt på många sätt från de tidigare böcker han skrivit. Det är Så nära, Så brutalt, Så ärligt, Så okonstlat, Så välskrivet och Så Så bra. Historien är gripande och ger eftertanke, precis som det ska vara i en bra roman. Det känns också att författaren har en speciell relation till platserna i boken, och kanske också till personerna...., vad vet jag?. Rekomenderas varmt!

 9. Spänning i Halland
  Hanna H, 28 februari 2019

  Det är första boken jag läser av Christoffer Carlsson.
  Boken kan ibland upplevas lite långsam då den har väldigt mycket detaljer och många trådar att hålla reda på, men sedan när alla pusselbitarna faller på plats så förstår man författarens tanke med att försöka hålla ihop allt tills säcken knyts ihop.
  Boken utspelar sig i Halmstadstrakterna vilket jag tycker är kul då jag är Hallänning och varit mycket där omkring och att vissa ord är skrivna utefter dialekt är charmigt.
  Karak... Läs hela recensionen

 10. Välskriven och spännande
  Fanny Ahlkvist, 27 februari 2019

  Järtecken är en mycket spännande bok med ett högt tempo och många oväntade tvistar. Den är välskriven med ett bra språk som är lätt att följa med i. En nagelbitande bladvändare som är svår att lägga åt sidan och som bjuder på en högklassik lässtund. Rekomenderas helt klart till spänningssökaren!

 11. Christoffer Carlsson fortsätter leverera.
  Christian Sjöblom (Ödeshög), 21 februari 2019

  En riktigt bra bok. Christoffer lyckas här bygga upp en tät, lite tryckt stämning när mordet kommer till byn. Språket är fantastiskt. Bra driv i berättelsen fastän tempot egentligen är måttligt. Berättelsen där vi får följa den "strulige" Isak och den empatiske polisen Vidar sträcker sig över mer än 30 år och jag gillar hur hoppen mellan tid bygger upp stämningen till finalen då bitarna faller på plats. En skickligt berättad och spännande roman som rekommenderas."

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Christoffer Carlsson

Bokvideo