Tyrannens tid : om Sverige under Karl XII (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-07-23
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100179564

Tyrannens tid : om Sverige under Karl XII E-bok

(16 röster)  |   Läs 4 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-07-23

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Att vara soldathustru i fredstid var svårt nog. När sedan kriget kom stod Elin Jonsdotter inte ut längre. I förtvivlan hängde hon sig ute i lagården.

Den enväldige Karl XII tvingade svenskarna att fortsätta kriga i åratal, trots att de krävde fred. Steg för steg ökade desperationen tills upproret tycktes nära.

Augustvinnaren Magnus Västerbro berättar om det svenska folkets lidande under krigarkungens allt mer tyranniska styre. Med utgångspunkt i enskilda människoöden och med hjälp av den senaste historiska forskningen skildras de dramatiska åren 1700-1721, tiden då stormakten gick under. Det är en skakande berättelse om förtryck och misär, men också om motstånd och hopp.

"Tyrannens tid" nominerades till Augustpriset i klassen Årets fackbok 2021.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Tyrannens tid : om Sverige under Karl XII. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Roman och uppslagsbok i ett
  Bo Östlund, 30 december 2021

  Mycket läsvärd. Informativ och fängslande. Man får en total inblick i livet under Karl XII. Detta behöver man veta om man har det minsta intresse för hur det egentligen förhöll sig. Denna bok behövs och borde vara skollitteratur där Karl XII beskrivs ensidigt. Författaren har djupforskat till stort gagn för oss läsare och historieintresserade. Boken torde också fängsla inte bara historiker utan flera intresserade av litteratur som beskriver hur det var i Sverige fordom.

 2. Omvärdering av hjälte
  Nanna Matilda, 5 november 2021

  Vesterbro måste ha gjort en noggrann research! Karl Xll :s hjältegloria har halkat ordentligt på sned! Lärorikt att få en inblick ur folkets perspektiv!

 3. Historieskrivning när den är som bäst.
  Esben Wolf, 2 november 2021

  Här har vi ett ovanligt lyckat exempel på hur det går att kombinera oklanderliga fakta med fängslande och relevanta skildringar av individers öde. Om du både vill veta något om Karl XII:s tid och vill ha det under huden är boken här ett måste.

 4. Egentligen inget nytt men ändå intressant.
  BOF, 5 september 2021

  Många böcker har skrivits om Karl XII. Det fanns en period i Sverige då man försökte skapa och delvis lyckades skapa en bild av en sällan skådad härförare. Alexander den stores överman. Naturligtvis fånigt och inte relevant på något sätt. Den bild vi fick i skolan av denne tyranns eskapader för oss som gick i skolan på 60 och -70 talet var allt annat än sanningsenlig. Men kvar i Sverige finns fortfarande grupper av historielösa och faktaförnekande människor, inte sällan kortklippta med kängor... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Magnus Västerbro