Samlade dikter (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
493
Utgivningsdatum
2019-03-14
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Malmsten, Stefania (form)
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
353 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789100179656

Samlade dikter

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2019-03-14
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  69
Visa alla 1 format & utgåvor
Det finns ett sug efter Bodil Malmstens dikter. Det märktes inte minst i mars 2015 när hon kom ut med "Det här är hjärtat", som var hennes första diktbok på 22 år. "Jag skriver inte dikter längre, men den här dikten krävde att jag skrev den", sa Bodil Malmsten då. Det var "en kärleksdikt, en sorgedikt, en dikt om den orimliga förlust som kallas döden".

Och nu ges den ut igen, i en vacker volym tillsammans med Bodil Malmstens alla tidigare diktsamlingar, från "Dvärgen Gustaf" från 1977 till "Inte med den eld jag har nu" från 1993. Åtta diktsamlingar och några rasande fina uddadikter inom ett par pärmar, allt formgivet av Bodils dotter Stefania Malmsten.

En volym med samlade dikter är som gjord att bläddra i och fastna än här, än där. Kanske vid den gripande sorgedikten om Bodils första förläggare, Gerard Bonnier, eller vid ungdomsminnen om mormor och kusin Stig, eller i hela diktsamlingen "Nefertiti i Berlin", som skildrar en relation mellan en mamma och hennes flygfärdiga dotter.

Bodil Malmstens poesi ligger nära hennes eget liv, nära allas våra liv. Hon sträcker sig brett och hon når långt. Hennes samlade dikter är en prydnad och en värmekälla i varje boksamling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Samlade dikter
 2. +
 3. Det här är hjärtat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det här är hjärtat av Bodil Malmsten (häftad).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Samlade dikter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bodil Malmsten fick mig att uppskatta lyrik
  Tall_man, 19 februari 2021

  Jag har aldrig tidigare uppskattat lyrik innan jag kom i kontakt med Bodil Malmsten.
  Hennes lekfulla hantering av språket är en fröjd att läsa samtidigt som hon också tar upp allvarligare ämnen. En mening kan beskriva ett helt livs lidande och träffar som en knytnäve i mellangärdet medans en annan mening innehåller det finaste som finns och kan följa med i minnet och lysa upp en i övrigt grå dag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bodil Malmsten