Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2019-08-20
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Originaltitel
Köttets tid
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
213 x 135 x 29 mm
Vikt
460 g
SAB
Hc
ISBN
9789100180232

Köttets tid

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-08-20
249
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En svensk skribent åker till Madrid för att få inspiration till sitt nästa projekt. I en bar träffar hon en man som tror sig vara förföljd av skaparna till en ljusskygg nätshow som han medverkat i. Han ber henne gömma honom, och i gengäld berättar han sin historia. Det blir upptakten till ett möte mellan skribenten och den diaboliska mirakelgöraren Lucia - ett möte som till slut tvingar skribenten att fatta ett ödesdigert beslut kring sin egen inre essens.

"Köttets tid" är en roman om människans behov av andlighet - dock med fötterna långt nere i en ytterst oandlig verklighets gyttja. Det är också en undersökning av köttet, kött i olika stadier, skepnader och konstellationer.

Nominerad till Sveriges Radios romanpris 2020.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Köttets tid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En enastående överraskning!
    Tord Pååg, 17 september 2019

    En gastkramande svensk roman som berättar om en medelålders svensk kvinna som reser till Madrid för att koppla av i sommarhettan. När hon möter en av sitt samvete plågad manschauvnist följer hon en impuls att låta honom bo i hennes lägenhet. Hon följer dessutom en impuls att vilja göra något gott för ett äldre borgerligt par där mannen lider av Alzheimers. Till följd av dessa till synes lättvindliga impulser dras hon allt djupare in i en serie läskiga utmaningar på liv och död. Men hon visar ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lina Wolff