Min mörka Vanessa (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2020-03-30
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Emö Malmberg
Originaltitel
My dark Vanessa
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
222 x 142 x 35 mm
Vikt
553 g
SAB
Hce
ISBN
9789100180720
Min mörka Vanessa (inbunden)

Min mörka Vanessa

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-03-30
203
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
"När Strane och jag träffades var jag femton och han fyrtiotvå."

Vanessa är en kvinna i trettioårsåldern som lever ett lagom framgångsrikt liv. En dag läser hon i tidningen om en lärare som har förgripit sig på sina elever. En av flickorna har trätt fram och berättat om sina upplevelser. Artikeln leder till fler reportage om läraren Jacob Strane och tidningarna antyder att det finns många fler unga kvinnor som har utsatts. Vanessa följer bevakningen med hjärtat i halsgropen. Hon stalkar den unga kvinna som satte igång drevet mot läraren, följer hennes rörelser på sociala medier. Samtidigt får Vanessa sms från Jacob som undrar hur hon mår.

"Min mörka Vanessa" är en svart och djupt berörande roman som skildrar hur Vanessa i vuxen ålder tvingas minnas sin skoltid och relationen med sin lärare Jacob Strane. Det är en mörk och plågsam läsning, omöjlig att värja sig för.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Min mörka Vanessa
 2. +
 3. Paradiset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paradiset av Abdulrazak Gurnah (häftad).

Köp båda 2 för 272 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Min mörka Vanessa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En berättelse om grooming som berör

  Femtonåriga Vanessa utsätts för grooming av en person hon ska kunna lita på. Den medelålders läraren lirkar sig med smicker och uppmuntran in i hennes liv.

  När läraren flera år senare hängs ut i sociala medier, anklagad för sexuella trakasserier, så kan Vanessa inte stå på anklagarens sida. Vanessa har ju inte blivit tvingad till sex, hon ville ju ligga med honom.

  De här meningarna kan jag inte riktigt släppa för de förklarar hur lätt det är att fastna i groomingens grepp:... Läs hela recensionen

 2. Uppslukande
  Bokhyllaniskuggan, 15 maj 2020

  ❥ Recension

  Det här är en vansinnigt bra skildring av hos grooming kan gå till. Det var tuff läsning och det var svårt att försöka hålla ifrån mig tanken på att detta händer på riktigt varje dag i världen.

  Boken är skriven i jag-form samt i dåtid och nutid. Vi får alltså följa Vanessa under tonåren när övergreppen börjar och som vuxen då hon fortfarande har sporadisk kontakt med sin lärare. Det är ett virrvarr av känslor och tankar i detta trauma som tar form och förfat... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kate Elizabeth Russell