Ingenjörerna (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (16.3 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-09-09
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100180751

Ingenjörerna E-bok

(2 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok (PDF),  Svenska, 2020-09-09
69
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ingenjörerna är sammanflätade med Sveriges moderna historia. De var ett par tusen i slutet av 1800-talet, de är flera hundratusen nu. Genom snilleföretagen gjorde de Sverige rikt, i folkhemmet konstruerade de den grundläggande välfärden - vatten och avlopp, kollektivtrafik, ljus över landet ... De ledde rationaliseringsrörelsen, de påverkade samhällsanalysen. Efter andra världskriget blev Sveriges upprustning drivkraften i teknikens utveckling, idag sporras den av spel och musik. Med kärnkraften fick ingenjörernas auktoritet en törn, nu kan de bidra till att rädda klimatet. Gunnar Wetterberg skildrar den svenska ingenjörskonstens framväxt, utveckling och inflytande i hela samhället.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ingenjörerna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Faktaspäckad men hafsigt skrivet
    Historieintresserad , 2 december 2020

    Ämnet är spännande och fakta staplas på varandra men röd tråd saknas. Det finns ingen riktig berättelse trots det stora formatet. boken skulle ha vunnit på en tuffare redaktör.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gunnar Wetterberg