Bellman : biografin (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (19.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-09-27
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100181000

Bellman : biografin E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2019-09-27

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Staden myllrade omkring honom. Vattenkuskar, soldater och pigor trängdes med grevinnor, tullsnokar och notarier, solen blänkte i kyrkspiror och sabelfästen. Vart man gick anade man hamnens närvaro med saltlukt, höga master och främmande språk. Skalden Carl Michael Bellman (1740-1795) lämnade sällan Stockholm. Men han var en gudabenådad poet, och i sin märkliga sångsamling Fredmans epistlar skapade han en hel värld.

Carina Burman har gjort sig känd som stilsäker biograf. Nu skildrar hon Bellman med utgångspunkt i staden, tiden och de kvinnor och män som omgav honom. Bellman. Biografin är den mest omfattande levnadsteckningen som gjorts över Sveriges genom tiderna kanske störste diktare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bellman : biografin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bellman. Biografin
    Erling Magnusson, 11 maj 2021

    Mycket väldokumenterad bok om en av det historiska Sveriges mest välkända kulturpersonligheter, Bellman. Speciellt intressant att läsa om alla personer som Bellman umgicks med och som har givit sina intryck i form av nedtecknade av tillfällighetsdikter, sånger och melodier vilket därmed sparat dessa för eftertiden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Carina Burman