Midsommarnattsdrömmar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
431
Utgivningsdatum
2020-04-24
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Originaltitel
Midsommarnattsdrömmar
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
221 x 145 x 31 mm
Vikt
616 g
SAB
Hc
ISBN
9789100182052
Midsommarnattsdrömmar (inbunden)

Midsommarnattsdrömmar

(19 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-04-24
217
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Midsommarnattsdrömmar Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Året är 1988. Ett kompisgäng i 25-årsåldern åker till Roslagen för att fira midsommar. Under kvällen berättar Jenny och Olof att de väntar barn. Nyheten fyller vännerna med en hisnande känsla. Är det redan dags att bli vuxna? Men de har alla förutsättningar att skapa den lyckligaste generationen någonsin.

De vet det inte än, men det gemensamma midsommarfirandet kommer att bli en tradition som de försöker hålla fast vid.

I Bengt Ohlssons roman får vi följa en handfull unga människor upp i vuxenlivet och medelåldern, genom förälskelser, otroheter och skilsmässor.

Vännerna försöker handskas med alla svårigheter livet har i beredskap för dem, och sen inser de att det obegripliga har hänt också dem: att de börjar bli gamla, och att mycket redan är för sent.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Midsommarnattsdrömmar
 2. +
 3. Den svarta månens år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den svarta månens år av Ellen Mattson (inbunden).

Köp båda 2 för 434 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Midsommarnattsdrömmar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra ide som inte når ända fram.
  LottaW, 6 juni 2021

  Intressant upplägg med gänget som man får möta i olika faser av livet.Ganska pladdrig beskrivning med många avvikelser, manliga betraktelser, åsikter om exempelvis Me too-anklagelser. Beskrivning av "åldrade" kvinnor i 40-årsåldern (!) med sladdriga kroppar m m. Kunde vunnit på att ha stramats upp.

 2. Intressant tanke som inte fullföljs
  Morran (Medvägaskogen), 26 november 2020

  Boken har ett mycket intressant upplägg. En grupp träffas i en sommarstuga och firar midsommar
  Författarens mening är att vi ska få följa förändringen hos gruppens medlemmar och dynamiken i gruppen som ändras genom åren.
  Ibland lyfter boken och det blir riktigt intressant läsning.Men tyvärr så håller boken inte hela vägen fram. Min undran är, om det är för många människor som finns i boken? Även barnen tas med på "ett hörn" och jag känner att vissa sidor så "pladdrar" författaren på ... Läs hela recensionen

 3. Underbar porträt av en generation
  Eva Åhlén, 30 oktober 2020

  För mig, som inte växte upp i Sverige, var boken som en djup analys i generationen av nutida 50-åriga. Äntligen fattar jag varför de beteer sig på - för mig - undligt sätt, varför säger de något som de inte menar osv. Mycket skicklig skapad berättelse. Egentligen är de den andra boken efter Gregorius som jag verkligen gillar.

 4. Mycket väsen för ingenting
  Inte glutenfri, 8 september 2020

  Hade högt ställda förväntningar, t.ex. att fler personers egenskaper skulle ha utmejslats. Nu känns det som om författaren mot slutet tröttnade på innehållet. Kanske kan den skrivas om och utvecklas för temat är ju onekligen intressant! Ett tips är att börja i realtid och skriva de första kapitlen och sedan vänta 10-20 år och sedan fortsätta osv. Ett tips till en ung författare!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Bengt Ohlsson