Saddam Husseins nya roman (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
70
Utgivningsdatum
2021-10-15
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Hosseini, Sepidar (form)
Dimensioner
222 x 142 x 13 mm
Vikt
224 g
SAB
Hc
ISBN
9789100182441
Saddam Husseins nya roman (kartonnage)

Saddam Husseins nya roman

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2021-10-15
245
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Saddam Hussein går bredvid mig och berättar om sin nya roman. Han är tacksam för feedback och kritik."

Poesidebut som blandar dokumentärt material med fiktion. Författaren Ali lever med Saddam Hussein vid sin sida, en diktator som är lika mycket vålnad som faktisk person, lika fruktansvärd som mänsklig. Med absurd, våghalsig humor skrivs Saddam Hussein fram. För att Ali ska stå ut med att möta denne fruktade diktator skapas vännen Samir, i vilken Ali kan lägga allt sitt tvivel. Saddam, som har förstått att han är på väg mot sin egen död, att han redan är död men ändå lever, blir intresserad: "Om jag bara kunde få reda på var din vän Samir befinner sig."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Saddam Husseins nya roman
 2. +
 3. Märkliga händelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Märkliga händelser av Abdalla Ahmed, Athrin Aho, Sofi Björnberg, Linda Brisenheim, Lovisa Flyckt (häftad).

Köp båda 2 för 464 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Saddam Husseins nya roman. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Griper tag i en
  @bokslukarfeministen, 1 mars 2022

  Saddam Husseins nya roman av Ali Derwish består av poesi som blandar fiktion med dokumentärt material. Ali lever med diktatorn Saddam Hussein vid sin sida, som både är fruktansvärd men samtidigt mänsklig, vålnad men också faktisk person. Ali skapar vännen Samir för att kunna stå ut med den fruktansvärde diktatorn, och hos Samir kan Ali lägga allt sitt tvivel.

  Saddam Husseins nya roman är en debut som griper tag i en från första stund, vilket kanske delvis bero på bokens titel. Det f... Läs hela recensionen

 2. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 24 februari 2022

  Saddam Husseins nya roman av Ali Derwish är en kort liten bok med ett sällsamt fullmatat innehåll. Varenda bisats, varenda skiljetecken bär på sin egen betydelse. Det är en bok att läsa långsamt för att ta in, bearbeta och forma till en egen tanke, att låta de egna tankarna formas av.
  Huvudpersonen är en poet som inte kan skriva för att Saddam Hussein stör honom med prat om sin nya roman. Det finns en märklig närhet mellan diktaren och diktatorn men tankarna går helt sina egna vägar.
  ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner