Shuggie Bain (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-02-27
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100182489

Shuggie Bain E-bok

(32 röster)  |  Läs 4 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-02-27

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vinnare av 2020 års Booker-pris!

Året är 1981 och industristaden Glasgow är nere för räkning. Under Thatchers järnhårda styre måste man kämpa för att överleva. Glamorösa Agnes Bain har alltid haft större drömmar än så, men när hennes man lämnar familjen faller allt samman och det kommer an på barnen att fånga henne. Shuggie Bain, minstingen, är den som håller ut längst. Men Shuggie drömmer sig också bort, från gruvområdet och från den hånfulla omgivning som aldrig låter honom glömma att han är annorlunda.

Douglas Stuarts debutroman SHUGGIE BAIN är en berättelse om klass och kärlek. Den har fått ett storartat mottagande och jämförts med såväl Frank McCourt, Hanya Yanagihara och Éduoard Louis som James Joyce. "En debut som känns som ett mästerverk", skrev Washington Post.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Shuggie Bain. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 31 mars 2022

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Och nu har även jag äntligen läst den här omskrivna och omtyckta debutromanen av den Glasgow-födda och New York-boende författaren Douglas Stuart. Och var den då så bra som "alla" tycker? Ja, det tycker jag faktiskt. Jag tycker att det var en fantastisk uppväxtskildring av den skotske pojken Shuggie Bain. Gripande och eländig, men också humoristisk och kärleksfull. Kan absolut varmt rekommendera boken.

 2. Rakt i hjärtat
  Viveka, 16 augusti 2021

  En bok som var som en vinkelslip rakt i hjärtat. Fick lägga bort den ibland för att det blev för deppigt. Men ändå fortsatte jag att läsa, ville ju veta hur det skulle gå och karaktärerna blev så levande. Det känns som om jag kommer bära med mig den här historien ett tag. Den väckte mycket tankar och känslor. Vilken debutroman! Om jag ska nämna något negativt så tycker jag att boken är väl lång. Beskrivningarna av Agnes alkoholism är många och långa och ibland känns det som om hon får för mycket plats.

 3. Shuggie Bain
  Anita Lloyd Spetz, 15 maj 2021

  Säkert mycket realistisk beskrivning, djupt berörande, men också mycket sorgliga kvinnoöden. Kvinnor som egentligen är mycket starka, men ändå knäcks av verkligheten. På den hoppfulla sidan anar man att barnen växer upp och får ett bättre liv.

 4. Deprimerande
  Erling Magnusson, 21 april 2021

  Nattsvart beskrivning av en ung pojke, hans syskons liv med en frånskild alkoholiserad mamma. Många poäng för en realistisk skildring, men totalt var detta en deprimerande läsning

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Douglas Stuart