Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2021-03-16
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
210 x 132 x 23 mm
Vikt
389 g
SAB
Hc
ISBN
9789100182656
Vi röstar om vi saknar mamma (inbunden)

Vi röstar om vi saknar mamma

(10 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-03-16
239
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Tre systrar, en fladdrig mamma, en charterö fylld av förväntningar. På dagen solkräm och sand och på kvällen, när lamporna tänds längs bargatan, kan nästan vad som helst hända: kärlek, hångel, sex - och att någons hemliga önskan blir sann. Den att en mamma ska försvinna.

"Vi röstar om vi saknar mamma" är en laddad roman om en utsatt familj, berättad ur tolvåriga mellansystern Kornelias perspektiv. Hon som ser allt men inte syns själv och vars ansvar till slut blir övermäktigt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi röstar om vi saknar mamma
 2. +
 3. En bättre värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bättre värld av Anthony Doerr (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Vi röstar om vi saknar mamma. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mörk men lättläst roman!
  Boktanten, 4 juni 2021

  Ibland undrar jag om det är något fel på mig, om jag är ointelligent och lite trögtänkt? Vissa böcker blir tokhyllade och alla bara älskar dem. Utom jag. Detta är en sådan bok.

  Vi röstar om vi saknar mamma har blivit lovordad i pressen och på sociala medier så jag hade höga förväntningar på den. Förväntningar som dessvärre inte infriades. Jag har lite svårt att sätta fingret på vad det är som skaver men jag tror att det till största delen är att jag upplever intrigen som lite hoppig,... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 3 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 17 mars 2021

  Betyg: 3 av 5 - 📚 - En kort, tunn, lättläst, och snabbläst roman om en dysfunktionell familj på en chartersemester. En mamma och tre döttrar, två veckor på en charterö.

 3. Bladvändare med brokiga karaktärer
  Jennifer, 7 mars 2021

  Vi röstar om vi saknar mamma handlar om en brokig mamma med tre barn som bara vill ha en lugn semester. Vi får följa perspektivet från mittendottern, hur hon så gärna vill passa in och att hennes storasyster ska vara stolt över henne. Hur hon vill bli vuxen, lite för fort. En dag försvinner mamma.

  Ska du läsa den här måste du ha en ledig dag framför dig, för den går inte att sluta läsa. I korta och nästan poetiska kapitel drar Pascoal oss över och med familjen och deras misslyckade ... Läs hela recensionen

 4. Spännande och komplexa personskildringar
  - (Västerås), 26 februari 2021

  En spännande debut. Stilen i boken för tankarna till Ferrantes suggestiva stil. Boken i skriven från unga tonåringen Kornelias perspektiv och vi får följa henne, två systrar och mamman på en chartersemester. Språket är rått, rakt och avskalat. Det är intressant att få ta del av någon annans, ibland tabubelagda. innersta tankar.

  Jag tror att många kan känna igen sig i boken. Vilket tonåring tycker inte det är skönt att få bekräftat att fler tonåringar lever i dysfunktionella familjer... Läs hela recensionen

 5. Vemod men en sorglig smak
  Åsa, 25 februari 2021

  I Nina Pascoals bok Vi röstar om vi saknar mamma, möter vi en vilsen, självisk mamma på chartersemester med sina tre barn, allt berättat ur den 12-årigadottern Kornelias perspektiv.
  Berättelsen är direkt, ärligt och naket beskriven ur ett barns ögon. Det är en berättelse om att försöka förstå och tolka en otrygg och obegriplig vuxenvärld.
  Språket är drivande med en poetisk ton. Pascoals väcker min sympati och empati för Kornelia och hennes äldre och yngre syster. Boken utspelar sig u... Läs hela recensionen

 6. Mörk roman om en dysfunktionell familj
  Sara, 25 februari 2021

  "Vi röstar om vi saknar mamma" är en mörk skildring av en dysfunkionell familj bestående av en mamma och tre döttrar. Historien berättas ur den 12-åriga mellansystern Kornelias perspektiv, och utspelar sig under en solig charterresa som mamman har tagit med sig döttrarna på. Som läsare förstår man snabbt att mamman är en trasig människa som är oförmögen att ta sitt föräldraansvar, och hela situationen spårar ur helt när hon lämnar barnen ensamma i flera dygn. Den äldsta dottern, som verkar av... Läs hela recensionen

 7. Blandade Känslor
  HelenaB, 24 februari 2021

  Har blandade känslor om den här boken. Den gör mig lite ledsen, men samtidigt glad.
  Ledsen för att mamman i boken inte "ser" sina barn, hon är lite egoistisk, det är hon som ska ha kul
  Sabina som vill vara fri och vuxen, lite av en rebell. Isabelle, den lilla flickan som hamnar mitt i allt drama och knappt förstår något. Och så har vi Kornelia, som berättar, hon som verkligen ingen ser, hon som är i mitten och som får ta hand om allt, sköta allt. Boken är som hennes "dagbok" hon ber... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner