Jakobsböckerna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
1063
Utgivningsdatum
2019-11-05
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Jan Henrik Swahn
Originaltitel
Ksiegi Jakubowe
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
230 x 165 x 70 mm
Vikt
2100 g
SAB
Hce
ISBN
9789100182717
Jakobsböckerna (inbunden)

Jakobsböckerna

(40 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-11-05
275
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
NOBELPRISET I LITTERATUR 2018

I somligas ögon är han en vis man, en frälsare. Andra ser honom som en kättare och bedragare. I mitten av 1700-talet, i det myllrande gränslandet mellan dagens Polen och Ukraina, splittrar den unge Jakob Frank den judiska gemenskapen med sina nya, utmanande idéer. Han är karismatisk och kontroversiell, en gränsöverskridare som tillsammans med sina hängivna lärjungar närmar sig både katolicism och islam och på vägen får lika många anhängare som mäktiga fiender.

"Jakobsböckerna" är Olga Tokarczuks mästerverk. Utifrån den historiska personen Jakob Franks häpnadsväckande livshistoria skriver Tokarczuk fram en magnifik fresk över 1700-talets Europa, och håller samtidigt upp en spegel mot vår egen tid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jakobsböckerna
 2. +
 3. Styr din plog över de dödas ben

De som köpt den här boken har ofta också köpt Styr din plog över de dödas ben av Olga Tokarczuk (pocket).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Jakobsböckerna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den bästa bok jag läst de senaste tio åren.

  Magisk, intellektuellt stimulerande. En pärla på varje sida att skratta åt, stanna upp och fundera över eller bara att hänföras över.

 2. Maratonläsning
  Ulf, 10 mars 2020

  Att läsa Jakobsböckernas tusen sidor var som att ha avverkat ett maratonlopp, dock inte ett så plågsamt sådant. Normalt så lägger jag bort böcker som bjuder motstånd av något slag, t ex intrig som inte tilltalar mig eller att det inte är flyt i språket. Så kände jag aldrig för Jakobsböckerna, O.T:s sätt att skriva är lite som musik för mig. Om jag skulle läsa den igen, vilket jag nog inte kommer att göra, skulle jag upprätta ett eget persongalleri eftersom huvudpersonerna byter namn och hon ö... Läs hela recensionen

 3. Angelägen bok.
  Hans Göran Bergqvist, 13 januari 2020

  Vår dotter arbetar som bibliotekarie och ville ha ett eget ex av boken (hon fick den i julklapp) eftersom hon ansåg den både bra och viktig m.a.o. "stor litteratur".

  Det har smittat av sig även på hennes föräldrar.

 4. Ett stycke judisk mystik
  Jan-Erik Lundberg, 16 december 2019

  Det var ett tag sedan jag hade en sådan längtan efter en bok som just denna. Hade ingen förkunskap om Tokarzhuck men däremot om judisk mystik. Mötet blev en stor upplevelse.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Olga Tokarczuk