Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2020-09-04
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Originaltitel
RÄTTVISA
Medarbetare
Andersson, Jens (form)
Dimensioner
211 x 130 x 24 mm
Vikt
338 g
SAB
Oekd,Lz Eriksson, Johan
ISBN
9789100183103

I rättvisans tjänst : berättelser från mitt liv som advokat

(19 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-04
249
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Jag vill berätta från insidan om de människor jag mött. Om de skyldiga och de oskyldiga. Om hur smal livets väg ibland kan vara. Om skuld och ansvar i en värld där allt inte kan beskrivas som svart eller vitt. Om människorna bakom rubrikerna.

Jag vill också berätta om livet som försvarsadvokat. Om mina tankar och moraliska dilemman. Om att försvara dem som lever på livets skuggsida, men också dem som aldrig trott att de skulle behöva anlita en försvarare. Om att faktiskt försöka hjälpa någon som många hatar och föraktar. Om en tid i stormens öga."

Advokat Johan Eriksson blev känd för allmänheten när han försvarade Rakhmat Akilov efter terrordådet på Drottninggatan. Det här är hans historia om livet som advokat, skildrat genom en rad olika fall som på olika sätt belyser rättvisans svårfångade väsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I rättvisans tjänst : berättelser från mitt liv som advokat
 2. +
 3. Rädda dig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rädda dig själv av Fadumo Hasan, Hanna Welin (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av I rättvisans tjänst : berättelser från mitt liv som advokat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Försvarsadvokats liv
  Nisha Rajliwal , 3 februari 2022

  Den är en intressant bok och jag själv jobbade som advokat i Indien så jag förstår väl advokat liv och de andra människor syn på en försvarsadvokat.

 2. Bra lärobok
  Ann Lindgren, 18 november 2020

  Både för mig och mina elever i juridik. Exemplifierar våra teorier både ett brabra sätt! Och bra skriven. Det gillar en lärare.

 3. Lärorik
  Kerstin , 28 september 2020

  Lättläst och lärorik. Intressant inblick i en advokats vardag! Bra med läsning som man kan avbryta och återuppta utan att tappa tråden!

 4. Juridik
  Dick B Nyberg, 24 september 2020

  Hej!
  Jag jobbade i en församling i mitten av 70-talet i Härjedalen. En sen kväll ringde landsfiskalen upp mig och frågade om jag kunde biträda en klient i en olovlig jakt mål. Jag satt hela natten och under helgen läste jag igenom olika juridiska texter samtidigt hade jag gudstjänster och besök i byarna. Klienten fick villkorlig dom. Jag ringde flera släktingar inom juridiken och kompisar från Lundatiden. Jag fick informationen senare att han var känd tjuvjägare. Senare blev jag bjuden... Läs hela recensionen

 5. Gripande bok
  Saga, 10 september 2020

  Sättet som Johan beskriver dom fall han varit med om är otroligt intressant och gripande att läsa om! I vissa fall skrattar man och i andra kommer det tårar. Väldigt bra bok! 🌟

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Johan Eriksson