Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2020-12-30
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
212 x 132 x 18 mm
Vikt
277 g
SAB
Koafh-a.54,Lz Silberstein, Margit,Lz Silberstein, Ernst Jakob,Lz Silberstein, Ili Channe
ISBN
9789100183417
Förintelsens barn (inbunden)

Förintelsens barn

(71 röster)  |  Läs 12 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-12-30
249
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Auschwitz, själva symbolen för nazisternas dödsmaskineri, befriades den 27 januari 1945. Men Förintelsen slutade inte där. Den gick i arv och sipprade in i blodomloppet hos Förintelsens barn. Det här är en bok om det tunga arvet, om känslan att finnas till istället för alla de som slutade sina liv i gaskamrarna. I barnen skulle en förlorad värld återuppstå. Vem kan leva upp till det?

Men det är också en berättelse om två människospillror, mina föräldrar, som möts igen efter kriget, i Norrköping. Om deras strävan att i skuggan av de döda, bygga ett nytt liv i det svenska folkhemmet. Den handlar också om min egen historia i två världar, den judiska och den andra stora världen. Till dem som tvivlar: Det går alldeles utmärkt att vara både jude och svensk!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förintelsens barn
 2. +
 3. De osannolika systrarna Soong : kvinnorna i centrum av Kinas moderna historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt De osannolika systrarna Soong : kvinnorna i cen... av Jung Chang (inbunden).

Köp båda 2 för 493 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Förintelsens barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok alla borde läsa.
  Amanda (Dalarna), 18 maj 2023

  En sån fantastiskt fascinerande och välskriven bok. Det är svårt att lägga ner den och sluta läsa.
  Författaren sätter förintelsen i ett nytt ljus och perspektiv som jag själv aldrig har tänkt på. Lärorik, smärtsam men samtidigt otroligt vacker.

  Boken berör en på djupet.

 2. Gripande
  Samo, 12 maj 2022

  Lånade boken på biblioteket, men när lag läst den köpte jag den! Gripande bok som man måste läsa om många gånger!

 3. Ett läsmåste
  Michael Kolterjahn, 16 april 2021

  Margit Silberstein skriver medryckande och känsligt om sina föräldrars öden under nazitiden- Hennes bok berör mig på många sätt Stor igenkänningsfaktor med en traumatiserad far, min var sovjetisk krigsfånge, vägde 42 kilo när han kom tillbaka. Vi var skilda åt från maj 1944 till augusti 1947. Inte förrän på nyåret 1947 visste vi att han levde.
  Intressant att få del av de judiska sederna och hur det är att leva som jude i Sverige.

 4. Fasorna tar inte slut
  Anna Birgitta (Dalarna), 8 april 2021

  Mycket bra och lärorik, trots att jag visste rätt mycket tidigare. Boken ger ett helt annat perspektiv som skrämmer. All ondska fortsätter att drabba nya generationer och det är svårt att förstå om det hemska någonsin kommer att vara borta. Alla borde läsa och förstå vad som hände. Det får inte hamna i hjärnans skräplåda!

 5. Vi är inte vaccinerade mot hat!
  Bertil Lindberg, 17 februari 2021

  Genom sitt sätt att skriva - förunderligt återhållsamt för egen del - överförs en sorg och en djup eftertanke till läsaren. Tanken går till hur det ser ut i vårt land med ett riksdagsparti sprunget ut den nazistiska myllan och med en ledande företrädare som hävdar att judar och samer inte kan vara svenskar. Det handlar om ett parti som ständigt spär på hatet mot alla som inte passar in i dess mall för vad det innebär att vara svensk. Det är så grunden för nazism och fascism läggs. Vi vet det ... Läs hela recensionen

 6. En oerhört viktig bok.
  Per Johansson, 16 februari 2021

  Läs denna bok. Den är smärtsamt, men fin. Ett viktigt och alltjämt mycket aktuellt vittnesmål. Bodde läsas av all och i synnerhet av de som fortfarande av märkliga skäl förnekar Förintelsen. Shalom över det judiska folket, över Jerusalem och Israel.m

 7. En bok som brör
  Olof Ehrenkrona, 11 februari 2021

  Margit Silberstein behandlar ett ämne som jag tror att många, som själva inte har hennes erfarenheter, ändå har funderat över. Hur är det att växa upp i en miljö, där en hel stats brutalitet och ultimata ondska ständigt finns närvarande, inte bara som en berättelse utan som en realitet som plötsligt slår till mot de allra närmaste? Ingen hade gjort något orätt, de var fel för att de över huvud taget fanns till. Hur ska ett barn kunna förstå något sådant? Margit Silbersteins skildrig är finstä... Läs hela recensionen

 8. Intressant
  Anders Nilsson, 11 februari 2021

  Intressant att läsa eftersom Margits och mina föräldrar var bekanta med varandra i Norrköping på 1950-talet. Vilkens resa som föräldrarna hade gjort och hur det påverkade barnen.
  Detta massmord/förintelse får inte falla i glömska eller förnekas!

  Anders N

 9. Innerligt!
  Inte glutenfri, 3 februari 2021

  En författare som använder mycket noggrannt utvalda ord för en innerligt, kärleksfull beskrivning av sina föräldrars liv och hur det påverkat henne och nästa generation. All min respekt för en sådan fint framställd berättelse!

 10. Förintelsens barn är läsvärd
  Barbro , 29 januari 2021

  Silberstein beskriver ett perspektiv på Förintelsen som är nytt, åtminstone för mig, och viktigt att det finns beskrivet. Välskrivet också.

 11. Läs den!
  Björn Holmberg, 29 januari 2021

  Även om man läst många böcker om Förintelsen är det här en bok man sträckläser. Den skär rakt genom både Europa och Sveriges efterkrigshistoria och är samtidigt ett vittnesmål och en personlig berättelse som berör på djupet. Stor läsupplevelse!

 12. Väl läsvärd bok
  Jan Angner, 27 januari 2021

  En bok väl värd att läsa. Ämnet berör. Författaren är jämnårig med mig så jag kan identifiera mig med henne.

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Margit Silberstein

 • En marsch mot avgrunden

  Tommy Möller, Margit Silberstein

  I denna bok skildrar två av de mest erfarna politiska bedömarna i landet den kris som drabbade Socialdemokraterna efter valnederlaget 2010, det sämsta val partiet gjort sedan den allmänna rösträtten infördes 1921. Sveriges Televisions politiska ko...