Flodernas bok : ett äventyr genom livet, tiden och tre europeiska flöden (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
389
Utgivningsdatum
2020-02-11
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Dimensioner
205 x 132 x 25 mm
Vikt
339 g
SAB
Na
ISBN
9789100183912

Flodernas bok : ett äventyr genom livet, tiden och tre europeiska flöden

(16 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2020-02-11
141
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Vattnet" hette den avslutande diktsviten i Nina Burtons förra bok, Ett svar i 24 skärvor (2008). Här i Flodernas bok fortsätter hon temat genom att måla porträtt av tre väldiga europeiska vattenådror, Rhône, Rhen och Themsen. "Där de meandrar sig över kontinenter liknar de frågor. Att sällskapa med dem är att se förändringar och sammanhang. Vid dem hittar man nästan allt, för i dem flyter livets essens", skriver hon om floderna. Och hennes bok handlar verkligen om "nästan allt". Det är en essä som vindlar sig fram i geografin och tiden. Nina Burton knyter ihop kulturhistoria, miljöfrågor och naturvetenskapens mirakel med sin egen familjesaga, och ger oss en oavbrutet stimulerande, ovanlig bild av Europa. Hon följer floderna från källorna till haven; från glaciärer i bergen genom stad och land till utloppens hamnområden. På vägen berättar hon om karnevaler och katastrofer, drycker och drakar, konstnärer och författare, grottor och parfym. Det blir en resa till Europas historia, konst och natur, formad av personliga intryck, tusentals fakta och en poesi som finns lika mycket i språket som i sättet att se på vatten och stränder. Samtidigt ställer hon frågor om tiden, livet och döden tillsammans med den gåtfulle Faust och andra valfrändskaper. Den som läser Flodernas bok kan lätt förstå varför Nina Burtons besläktade essäböcker Resans syster, poesin (1994) och Den nya kvinnostaden (2005) båda Augustnominerades.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flodernas bok : ett äventyr genom livet, tiden och tre europeiska flöden
  2. +
  3. Livets tunna väggar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livets tunna väggar av Nina Burton (storpocket).

Köp båda 2 för 290 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flodernas bok : ett äventyr genom livet, tiden och tre europeiska flöden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kulturhistoria
    Birgitta Johansson, 19 november 2021

    Lite för detaljerad men mycket intressant ur kulturhistoriskt perspektiv med många inblickar i historiens skeenden som påverkat dagens aktuella förhållanden.

Visa alla 1 recensioner