Den nya kvinnostaden : pionjärer och glömda kvinnor under tvåtusen år (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
426
Utgivningsdatum
2020-02-11
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Dimensioner
205 x 131 x 30 mm
Vikt
376 g
SAB
Ls,Ohja:k
ISBN
9789100183936

Den nya kvinnostaden : pionjärer och glömda kvinnor under tvåtusen år

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2020-02-11
145
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den nya kvinnostaden, var ligger den? Den ligger skingrad i tid och rum, och dess invånare är alla de banbrytande kvinnor som alltför ofta blivit osynliga under historiens gång, som glömts och försvunnit ur böckerna. Nina Burton gör en resa genom århundradena för att hitta dessa kvinnor som frågat och forskat, som svarat och skapat, och som visat att vetenskapens och konstens värld kan delas av alla som får tillträde till dem. De är författare, kompositörer och konstnärer, mystiker och filosofer; de är forskare, uppfinnare, astronomer, flygare och upptäcktsresande. Och dessutom nunnor och hantverkare, sjörövare och härförare. Är då detta en fackbok för kvinnor? Nej, det är en bok med fakta som rör både kvinnor och män, en slags uppslagsbok om pionjärer inom många områden och om de villkor och begränsningar som rått för halva mänskligheten. Men ännu mer är det en bok fylld av berättelser och av reflexioner, och inte minst är det en skildring av en nutida kvinnas sökande efter förebilder att hämta mod ifrån. Medborgarna i den nya kvinnostad som Nina Burton bygger inför våra ögon har lyckats trotsa gränser och bevisat att kvinnors inre möjligheter alltid varit långt större än de yttre. Bland dem finns Hroswitha, Hildegard av Bingen, Teresa av Avila, Vittoria Colonna, Barbara Strozzi, Clara Peeters, Rachel Ruysch, Mary Somerville, Marie Curie, George Sand och många många andra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den nya kvinnostaden : pionjärer och glömda kvinnor under tvåtusen år
  2. +
  3. Flodernas bok : ett äventyr genom livet, tiden och tre europeiska flöden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flodernas bok : ett äventyr genom livet, tiden ... av Nina Burton (storpocket).

Köp båda 2 för 286 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den nya kvinnostaden : pionjärer och glömda kvinnor under tvåtusen år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Nya perspektiv
    Katarina Frimodig, 1 januari 2021

    Intressant och seriöst underbyggda reflektioner, över halva mänsklighetens inflytande på den västerlänska historie skrivningen. Mycket läsvärd och tankeväckande om vilka som utformar vår historia.

Visa alla 1 recensioner