Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
444
Utgivningsdatum
2021-03-18
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
222 x 144 x 35 mm
Vikt
586 g
SAB
Hc
ISBN
9789100183967

Europa

(11 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-03-18
210
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När Nikita var fjorton år gammal rymde han från Moskva till Paris. Nu är han medelålders, överviktig och utmattad. På en balkong i en främmande våning i Nice står han och tittar ut över vinterhavet. Nina var hans enda vän.

I emigrantens svartsynta medvetande går tidslinjerna omlott. Minnet är en stad. Den romantiska drömmen om det kosmopolitiska, öppna Europa krackelerar långsamt medan barndomsstaden får ett allt mer lockande, världsfrånvänt skimmer. Europa är en ny typ av exilroman: en vidräkning med nostalgi och hemlängtan. Den är även en hatfylld lovsång till den ryska emigrationens sekellånga historia, med den misantropiska grafomanen, uteserveringsfilosofen och misslyckade terroristen Nina i dess platslösa mitt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Europa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inte vad jag förväntat mig men mycket bra.
    Fabbe, 15 augusti 2022

    Väldigt fascinerande bok. Till en början tyckte jag inte om berättarstilen som sömlöst hoppar i tid vilket gör berättandet för mig rörigt och svårt att följa med i. Det tar ett tag att komma in boken. Sedan är det långa partier med rumsbeskrivningar och fokus på små detaljer vilket gör att det blir ett lågt tempo. Sedan är det en väldigt dyster stämning i boken och huvudpersonernas livssyn är mörk och inte direkt levnadsglad. När jag sedan diskuterade boken med andra märker jag hur fascineran... Läs hela recensionen

  2. Europa
    Mika Micheon, 17 augusti 2021

    Satir som kan hjälpa vem som helst med näsan för långt ner i finlitterära drömmar om verklighetens beskaffenhet att komma upp till ytan igen och dra ett välbehövligt andetag.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Maxim Grigoriev