Tritonus (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-08-14
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100184445

Tritonus E-bok

(34 röster)  |   Läs 6 recensioner
E-bok,  Svenska, 2020-08-14

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Stjärndirigenten Thomas Brander har låtit bygga en överdådig villa ute i skärgården. I Casa Tritonus ska han koppla av från de tärande arbetsresorna, men självbilden är inte vad den varit, och efter en rad motgångar i yrkes- och kärlekslivet kan det dyrköpta palatset inte lugna nerverna. En alltför utåtriktad och nyfiken granne blir också ett hot mot sinnesfriden.

Till slut finner Brander och grannen, skolkuratorn och amatörmusikern Reidar Lindell, ändå en gemensam ton i umgänget, och en kärv vänskap uppstår mellan dem. Med Lindell följer också invånarna i Ravais och deras inbördes relationer, som till slut blir också Branders angelägenhet. Ute i skärgården kan man inte fly in i anonymiteten, här delar man varandras glädje och sorg. Här sitter man i samma båt också när den läcker.

Tritonus är den musikaliska termen för det dissonanta djävulsintervallet, och romanen Tritonus pendlar mellan harmoni och dissonans, i sökandet efter svaren på några akuta frågor: hur kan vi leva tillsammans, med alla våra olikheter, i en tid som vår? Finns det försoning och botgörelse, innan allt är försent?

Kjell Westös nya roman är en modern och oemotståndlig skärgårdsberättelse - om musik och gemenskap, framgång och ensamhet - tecknad med lika delar värme och allvar.

BELÖNAD MED SVENSKA YLES LITTERATURPRIS 2020.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Tritonus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande
  Anne Sundqvist, 10 augusti 2023

  I love this book about music, friends and a house called Casa Tritonus . I wish it could be translated into English. Jag rekommenderar det starkt.

 2. Relationsrik bok
  Bokmalen, 8 maj 2023

  Mångfalden av musikaliska referenser överträffas bara av mångfalden av relationer och känslor. Visserligen ett i huvudsak manligt perspektiv men uppfriskande just därför. Inte lämplig för den som är ute efter en handlingsdriven roman.

 3. Làngdraget

  Detta var inte min favoritbok. Boken innehàller flera vackra passusar, flera intressanta tankar/reflektioner, men pà det stora hela är texten en enda stor rundgàng. Läs de första ~50 sidorna o bekymra Dig inte om de kommande repetitionerna pà samma tema. ELLER hitta en engagerande bok istället, och läs hela.

 4. Topp skildring av internasjonal høy-og lavkultur
  Dag, 9 september 2020

  Jeg anbefaler alle lesere til å bruke musikken og bilder på nettet samtidig med lesingen.
  Westö selv er opptatt av begge musikkformer og skildrer Finlands natur og lynne utrolig bra. Han er til syvende og sist mer glad i pop enn klassisk musikkultur.

 5. Tritonus, e-bok
  Christina Sommer, 7 september 2020

  Jag är finlandssvensk men bor i Danmark sedan många år. Har läst de flesta av Westös böcker och beundrar främst hans Helsingfors-romaner och förmåga att beskriva miljöet och slangen. Jag var ung på 60-talet och känner igen de flesta finsk/svenska slangordena.

  Hans sista bok är annorlunda och intressant. Också imponerande hur mycket han känner til, eller har satt sig in i den klassska musiken. Jag är så glad att jag kan köpa den his Bokus på svenska. Har läst en av hans romaner översa... Läs hela recensionen

 6. Mycket bra spännande bildningsroman
  birgitta alm (Landskrona), 6 september 2020

  En underbar bok som förutom att vara spännande också väcker nyfikenhet och bildar en som människa. Återigen gör han Finland och dess kultur och historia att en vill lära känna sin nordliga granne mer.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Kjell Westö