Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
461
Utgivningsdatum
2024-05-03
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Originaltitel
Honungsfällan
Medarbetare
Ingrediensen AB (form)
Dimensioner
225 x 145 x 33 mm
Vikt
671 g
SAB
Oepa
ISBN
9789100185015

Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-05-03
249
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Boken är en lyckad kombination av gedigen research och journalistisk bladvändarprosa. Packad med ögonbrynshöjande information och oupphörligt spännande." Sydsvenskan

Våren 2020 plingar det till i en mobil på en redaktion i Stockholm. Ett år har förflutit sedan Uppdrag gransknings avslöjanden om penningtvättskandalen i Swedbank och nu har en underrättelsekälla ytterligare känslig information att förmedla. Den ryska säkerhetstjänsten FSB har under lång tid inhämtat och dokumenterat information om bankens ledning, hävdar källan. Allt börjar med en högt uppsatt chef som köper sex av en lyxprostituerad på Hotel Metropol i Moskva.

Journalisterna Lars Berge och Axel Gordh Humlesjö har ägnat mer än fyra år åt att granska vad som pågick bakom kulisserna när oligarkmiljarderna snurrade genom Swedbanks konton, händelser som de ansvariga gjort allt i sin makt för att försöka dölja. Snart växer misstanken att Swedbank - den svenskaste av alla banker - systematiskt utnyttjats av FSB och blivit en bricka i Vladimir Putins krigföring mot väst.

Honungsfällan - Historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal är en berättelse om svindlande affärer, spioneri och rysk imperialism. Men framför allt en berättelse om den moraliska stormakten Sverige och en folkrörelsebanks brutala uppvaknande till en ny och farlig värld, där naivitet och penninghunger fick förödande konsekvenser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal
  2. +
  3. Mest kränkt vinner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mest kränkt vinner av Lars Åberg (häftad).

Köp båda 2 för 465 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Belysande
    Martin Hållsten, 23 maj 2024

    Väldokumenterat om något som snabbt försvann. Underhållande och lagom fiktion med all dokumentation i grunden. Och bra kopplat till konsekvenserna och nutiden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna