Sarajevo : minnen från en belägring (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (268.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Jasenko Selimovic
Utgivningsdatum
2020-10-01
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100185473
Sarajevo : minnen från en belägring (ljudbok)

Sarajevo : minnen från en belägring Ljudbok

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-10-01

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"För det är förnedring man vill åt. Inte mördande. Hade mördande varit målet skulle många fler av oss redan varit begravna. Man vill istället få oss att krypa, se löjliga ut, skrika på hjälp när vi ska försöka hjälpa den kvinna som krypskytten skjutit. Det är en utstuderad form av förnedring. Den har sitt syfte. När man fått oss att krympa av rädslan då kommer vi acceptera alla politiska lösningar. Och inte bara lösningar, vi kommer att acceptera allt."

1992. Sarajevo är belägrat. Medan världen tittar på terroriserar bosnienserbiska armén staden med artillerield och prickskytte; en utdragen och utstuderad tortyr som ska resultera i över 13950 döda, 56000 sårade och ett ofattbart lidande som pågår i 1425 dagar. Jasenko Selimovic var en av dem som lyckades fly belägringen som nästan halverade stadens befolkning. Hans berättelse är ett skakande vittnesmål från ett krig som än idag är ett öppet sår i Europa, från en belägring som aldrig upphör för dem som tvingades uthärda den.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sarajevo : minnen från en belägring. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sarajevo
  -, 30 juli 2022

  Berört mig ända in i hjärteroten. Tack Jasenko

 2. Stark och välskriven
  -, 12 augusti 2021

  Mycket personligt skriven . En stark berättelse

 3. Ung kärlek i krigets inferno
  Estera Cardozo-Hacohen, 10 november 2020

  En sann kärlekshistoria från krigets helvete i det belägrade Sarajevo. Spännande som en Netflix-serie. Gastkramande, plågsam och rörande. Rekommenderas varmt.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jasenko Selimovic