Kungariket (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
605
Utgivningsdatum
2020-09-25
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Per Olaisen
Originaltitel
Kongeriket
Medarbetare
Bandicksson, Marcell (form)
Dimensioner
233 x 161 x 47 mm
Vikt
872 g
SAB
Hce
ISBN
9789100185596
Kungariket (inbunden)

Kungariket

(63 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-25
249
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Roy är en mekaniker som lever ett enkelt liv uppe i bergen. Men friden störs när hans lillebror Carl återvänder till barndomstrakterna med en ny fru och högtflygande planer. Carl är en entreprenör och vill bygga ett stort hotell för att återuppliva bygden, men hemligheter från brödernas barndom gör sig snart påminda. Roy har alltid skyddat Carl, men kanske har lillebror gått för långt för att Roy ska kunna hjälpa honom denna gång. Ska han ta vara på sin broder?

Jo Nesbøs nya fristående thriller är precis som älskade Sonen ett ödesmättat familjedrama med arketypiska drag, med en mångbottnad och gastkramande intrig som kan mäta sig med de bästa böckerna om Harry Hole.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kungariket
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Kungariket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nesbö har tappat stinget.
  Nesbofan, 6 april 2023

  Jag är ett stor fan av Nesbö men denna boken har inget av Nesbös fantastiska stil. Tunn historia utan twist.

 2. Bra!
  Ann Lundkvist, 20 januari 2022

  Mycket bättre än de böcker som handlar om Harry Hole. Hade svårt att lägga den ifrån mig. Kan varmt rekommendera den.

 3. 10 stjärnor av 5 möjliga!!!
  PER LINDAHL, 25 maj 2021

  En otroligt bra bok som fantastiska beskrivningar av personer, inkl. deras tankar och idéer, förutom miljön samt naturen på mindre norska orter. Detta är ingen utpräglad kriminalhistoria utan den omfattar så ofantligt mycket mera jämfört med majoriteten av andra böcker.

  Som extra bonus har Jo Nesbø inget behov att specificera modell/märke på mobiler eller datorer i historien till skillnad från de flesta andra författare (trots att det inte har någon betydelse för själva historien). ... Läs hela recensionen

 4. Sträckläsning

  Mycket intelligent skriven bok med skarp dialog och oväntade skeenden. Roy är en härlig ofrivillig mördare och har mina sympatier. Många sidor som gärna hade fått vara flera!

 5. Så himla besviken!
  Cecilia Maria Pettersson, 11 november 2020

  Blev så himla besviken! Trodde att detta skulle vara en kanonbok, precis som alla andra av Nesbös böcker, men icke. Tog mig igenom 200 sidor, sedan lade jag undan boken. Det händer nästan aldrig!

 6. Nesbø : Lika bra som alltid!!
  Petronella Lovisa Olsson, 19 oktober 2020

  Min favoritförfattare har gjort det igen! Mycket bra trots att det inte handlade om Harry Hole denna gång ...mycket bra bok ! :)

 7. Spännande, långsam
  Bokföring enligt Monika, 14 oktober 2020

  Det finns vissa författare vars böcker, oavsett vad, automatiskt hamnar på min autobuy. När en av dessa böcker erbjuds mig som recensionsexemplar så är det helt omöjligt att säga nej. Kungariket av Jo Nesbø är precis en sådan bok. Dagen efter den kom med posten började jag läsa. Och det var med en viss oro. Detta är den första fristående jag läser av honom och texten på baksidan hintade om att detta inte alls skulle vara någon deckare/thriller.

  Faktum är att Kungariket påminner lite ... Läs hela recensionen

 8. Familjetragik
  Tove-Marie Graveleij, 11 oktober 2020

  En annorlunda sida av Nessbo. En kittlande och sorglig historia. Fint språk och klart mycket läsvärd. Kan varmt rekommendera den!!!

 9. Nervkittlande och oförutsägbar
  Solan, 8 oktober 2020

  Annorlunda än hans tidigare böcker. Blir överraskad varje gång du vänder blad. Nervkittlande och helt oförutsägbar. Inte som andra spänningsromaner där det följer ett vant mönster.

 10. Super författare
  Kerstin Olsson, 8 oktober 2020

  Som vanligt blir man trollbunden .Svårt att släppa boken man vill bara veta hur det kommer att sluta. Längtar tills nästa Nesbo kommer ut

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Jo Nesbø