Kungariket (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-09-30
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Per Olaisen
ISBN
9789100185602
Kungariket (e-bok)

Kungariket E-bok

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
E-bok,  Svenska, 2020-09-30

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Roy är en mekaniker som lever ett enkelt liv uppe i bergen. Men friden störs när hans lillebror Carl återvänder till barndomstrakterna med en ny fru och högtflygande planer. Carl är en entreprenör och vill bygga ett stort hotell för att återuppliva bygden, men hemligheter från brödernas barndom gör sig snart påminda. Roy har alltid skyddat Carl, men kanske har lillebror gått för långt för att Roy ska kunna hjälpa honom denna gång. Ska han ta vara på sin broder?

Jo Nesbøs nya fristående thriller är precis som älskade Sonen ett ödesmättat familjedrama med arketypiska drag, med en mångbottnad och gastkramande intrig som kan mäta sig med de bästa böckerna om Harry Hole.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Kungariket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 10 stjärnor av 5 möjliga!!!
  PER LINDAHL, 25 maj 2021

  En otroligt bra bok som fantastiska beskrivningar av personer, inkl. deras tankar och idéer, förutom miljön samt naturen på mindre norska orter. Detta är ingen utpräglad kriminalhistoria utan den omfattar så ofantligt mycket mera jämfört med majoriteten av andra böcker.

  Som extra bonus har Jo Nesbø inget behov att specificera modell/märke på mobiler eller datorer i historien ¿ till skillnad från de flesta andra författare (trots att det inte har någon betydelse för själva historien).... Läs hela recensionen

 2. Rå och sjuk
  -, 18 november 2020

  Ingenting för mig. Rå och förfärligt obehaglig att läsa.

 3. Fängslande om två bröder
  Michael, 5 november 2020

  Jag fascinerades mycket av berättelsen om de två bröderna i "Kungariket". En dov, illavarslande stämning är hela tiden påtaglig när historia möter nutid och visioner om en ljusare framtid går omkull, om och om igen. Nesbo skapar personporträtt som öppnar för djupare förståelse, som gör att "hjältar" kan begå de värsta brott och ändå förbli subjekt som vinner min sympati. Till en viss punkt. Rekommenderas!

 4. Tråkig
  Hasse Wikfors, 25 oktober 2020

  Orkade med sextio sidor sedan tröttnade jag då ingenting intressant hände. Besviken på Nesbö som brukar vara bra.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jo Nesbø