Samtycket (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-10-06
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Marianne Tufvesson
ISBN
9789100185671
Samtycket (e-bok)

Samtycket E-bok

(15 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2020-10-06

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Samtycket" är Vanessa Springoras internationellt uppmärksammade debutbok. Det är 1980-tal när V följer med sin mamma på en middag i litterära kretsar. Där möter hon den belevade G, en berömd författare som intresserar sig för vad hon har att säga. Kort därpå vill han träffa henne igen. V, som är tretton år, älskar att läsa och drömmer om att en gång själv bli författare. G är i femtioårsåldern och har rykte om sig att föredra sex med unga, "de under sexton" som han har deklarerat i en känd pamflett. När V fyller fjorton inleder de ett förhållande.

Mer än trettio år senare har Vanessa Springora skrivit en knivskarp uppgörelse med mannen som skadade henne, men också med den omgivning som såg och lät det ske.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Samtycket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 19 oktober 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Intressant bok att läsa, om en femtioårig mans utnyttjande av en fjortonårig flicka, i Frankrike, på åttiotalet. En biografi, skriven av det nu vuxna offret. Välskriven och berörande.

 2. En av de bästa och viktigaste jag läst
  @bettan_bokprataren (Örebro), 2 december 2020

  Om du bara vill läsa en bok som inte är en fiktion, så ska du läsa den här oerhört viktiga boken!

  Men bered dig på en bok som inte är trevlig att läsa, den är i stället förskräcklig, hemsk och den berör, skakar om och den är obehaglig.
  En bok som kryper in under skinnet och jag känner frustration och ilska. En otroligt informativ, välskriven och Vanessa Springoras bok har chockerat och skakat om Frankrike då den pekar ut en stor och hyllad författare som pedofil.

  Det här... Läs hela recensionen

 3. Stark och viktig bok
  Frida Karlsson, 26 oktober 2020

  Stark och viktig bok om att ta tillbaka makten över sin egen historia efter sexuella övergrepp. Om att ett samtycke inte är ett samtycke om det är någon som missbrukar sin makt för att få "samtycket". Om att barn behöver skydd och försvar mot sådana som utnyttjar dem. Om vikten av att samhället inte tillåter "låt gå" när människor utnyttjas. En gripande och smärtsam berättelse.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Vanessa Springora