Kungariket (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (597.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2020-09-25
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Per Olaisen
ISBN
9789100185749

Kungariket Ljudbok

(81 röster)  |  Läs 8 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-09-25

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Roy är en mekaniker som lever ett enkelt liv uppe i bergen. Men friden störs när hans lillebror Carl återvänder till barndomstrakterna med en ny fru och högtflygande planer. Carl är en entreprenör och vill bygga ett stort hotell för att återuppliva bygden, men hemligheter från brödernas barndom gör sig snart påminda. Roy har alltid skyddat Carl, men kanske har lillebror gått för långt för att Roy ska kunna hjälpa honom denna gång. Ska han ta vara på sin broder?

Jo Nesbøs nya fristående thriller är precis som älskade Sonen ett ödesmättat familjedrama med arketypiska drag, med en mångbottnad och gastkramande intrig som kan mäta sig med de bästa böckerna om Harry Hole.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Kungariket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd
  -, 3 december 2021

  Spännande

 2. Som ett Isländskt Ode
  -, 11 oktober 2021

  Mänskliga öden och ond bråd död. Fläskigt; kärlek, ondska, avundsjuka och ett stup som blir mångas öde. En gård långt bort i ett liten fjällsort i Norge , skulder och den vackre oberäkneliga brodern som kommer tillbaka med en fru efter en lång frånvaro. Den tyngre äldre brodern som alltid stannat hemmavid och som fortsätter den avlidne faderns fäbless för allt som är amerkanskt. En härlig och sträng familjesaga.

 3. Väldigt mycke mord
  -, 9 augusti 2021

  Intressant vinkling med mord från mördarens synvinkel. Lite väll mycke mord dock och ingen lösning på problemen.

 4. Bra bok! Om
  -, 22 juni 2021

  En bra bok igen från Nesbö. Han har en mycket fin gåva som författare

 5. 10 stjärnor av 5 möjliga!!!
  PER LINDAHL, 25 maj 2021

  En otroligt bra bok som fantastiska beskrivningar av personer, inkl. deras tankar och idéer, förutom miljön samt naturen på mindre norska orter. Detta är ingen utpräglad kriminalhistoria utan den omfattar så ofantligt mycket mera jämfört med majoriteten av andra böcker.

  Som extra bonus har Jo Nesbø inget behov att specificera modell/märke på mobiler eller datorer i historien ¿ till skillnad från de flesta andra författare (trots att det inte har någon betydelse för själva historien).... Läs hela recensionen

 6. Spänning
  -, 1 december 2020

  Mycket bra skriven. En spännande och tät läsning om två bröders relation.

 7. Riktigt sömnpiller
  Mikael , 7 oktober 2020

  Långtråkig bok helt utan spänning. Inte alls i klass med Jo Nesbös tidigare böcker. Orkade inte ens lyssna till slutet.

 8. Långt ifrån Harry Hole standard
  HELENA BOLANDER, 3 oktober 2020

  Genomtråkig. Boken är uppbyggd med massa ointressant information där man hela tiden hoppar mellan nutid och dåtid. Storyn blir aldrig spännande och det är väldigt lätt att tappa koncentrationen när man lyssnar. Orkade inte ens lyssna klart. Väldigt besviken.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Jo Nesbø