Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2021-05-20
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
PdeR, Nina Leino (form)
Dimensioner
220 x 145 x 30 mm
Vikt
437 g
SAB
Hc
ISBN
9789100185985

Allt vi inte sa

(24 röster)  |  Läs 18 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-05-20
249
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nominerad till Årets Bok 2022

"Jag älskar Sara Osmans språk, för det finns inga döda ord nånstans, jag liksom ramlar rakt genom boken, allting är hysteriskt och underbart - och djupt sorgligt." - Alex Schulman

Amanda är bäst på fest, kanske lite väl bra. Sofia briljerar men är advokatbyråns enda svarta kvinna. Caroline har allt, minus en miljon Instagramföljare. De tre vännerna avnjuter vuxenlivets förrätt i Stockholms innerstad. På ytan är allt bra. Där under pågår något helt annat. "Allt vi inte sa" är en berättelse i gränslandet mellan psykologisk spänning, mörk underhållning och samtidsroman i fritt fall och utan bromsanordning.

"Sara Osmans debut har allt: tonen, takten och träffsäkerheten. Skrattet fastnar i halsen och raseriet får pulsen att rusa när karaktärernas värld blir min egen. Det här är så vansinnigt bra."- Lina Bengtsdotter

"Igenkänningsfaktorn lika hög som delägarlönen på en premiumbyrå. Samtidsblicken lika skarp som rättsanalysen hos en elitjurist. Sara Osmans debut osar satir och spänning. Given läsning!" - Jens Lapidus
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Allt vi inte sa
 2. +
 3. Studie i mänskligt beteende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Studie i mänskligt beteende av Lena Andersson (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Allt vi inte sa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nja..
  Bella , 26 mars 2024

  Ingen dålig bok, men inte heller särskilt bra. Boken är bra skriven men tyvärr relativt händelselös. Känns som jag läste igenom hela boken och väntade på att "det" skulle hända. Författaren har däremot väl skildrat hur det är att vara ung kvinna i dagens samhälle och hur vänskaper kan förändras.

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 20 juni 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Allt vi inte sa, är författaren Sara Osmans debutbok. Och jag tycker att det var en riktigt bra debut. Man kan väl kanske kalla den en relationsroman med både spänning och humor i. Den känns mycket aktuell och väjer inte för brännande ämnen. Välskriven, berörande, och stundtals hemsk. Jag tyckte mycket om boken och kan varmt rekommendera den. Och jag hoppas på fler böcker av författaren.

 3. Allt vi inte sa
  Maja, 17 juni 2022

  Den här boken läste jag eftersom den är nominerad till Årets bok 2022. Men den gav ingenting alls! Tre väninnor som¿ vadå? Nej det finns betydligt bättre relationsromaner.

 4. Ej för 70-åringar
  Gunilla, 5 juli 2021

  Såg fram emot att utforska modernt, urbant kvinnoliv, men blev bara arg över dessa ytliga, karriärhungrande, egocentriska tjejer utan perspektiv på livet. Tur att man inte är 25 längre! Boken är dessutom full av de anglicismer som behärskar nutida medier, men som jag inte alls förstår. Tur att google fanns tillgänglig under läsningen.

 5. Sorglig modern skildring av kvinnor.
  Cissi, 31 maj 2021

  Detta är en skildring som nästan känns dokumentär om hur det är att vara en nutida ung kvinna i karriären. Man gör allt för att vara rätt, vara inne, synas, göra avtryck samt försöka göra sitt bästa. I och med att det är tre huvudpersoner ses dessa dimensioner genom tre olika par ögon och alla är skrämmande på sitt sätt. Det kan handla om allt från missbruk, att nästan svälta sig för figurens skull till funderingar om hur man skall kunna leva upp till familjens krav. Det mesta känns nästan na... Läs hela recensionen

 6. Wow
  Johanna, 22 maj 2021

  En helt fantastisk bok som höll mig fast från sida ett, jag älskade hur den underliggande spänningen gradvis trappades upp utan att det blev övertydligt på något sätt. Sara har gjort ett otroligt bra jobb att trovärdigt måla upp tre unga , helt olika kvinnors liv och deras innersta tankar och dom kändes så verkliga att det nästan stundvis blev lite obehagligt. Men jag trots hur spänd jag var under hela boken så skulle jag inte klassa boken som en spänningsroman då den är såå mycket mer än det... Läs hela recensionen

 7. Rekommenderas!
  Samar, 21 maj 2021

  Jag kan inget annat än varmt rekommendera alla att läsa debutromanen "Allt vi inte sa" av Sara Osman. Verkligen, verkligen rekommendera!

 8. Fantastiskt välskriven bok!
  Suss, 21 maj 2021

  Tycker boken hade ett underbart häftigt språk. Humoristiskt och stringent trots att det är en hel del mörker och mörka tankar som skildras. Det är ett nutidsporträtt om hur det in vara att leva som ung kvinna i Stockholm och igenkänningen är hög. Tempoväxlingen i narrativet som accelererar mot slutet gör att det inte går att lägga ifrån sig boken.

 9. Fantastisk bok!
  Josefin, 19 maj 2021

  Hög igenkänningsfaktor, tror att de flesta kan känna igen sig i någon del av karaktärerna och beskrivningarna. Tankegångar som skildras så äkta, sådant en kanske tänker men aldrig skulle yttra högt. En bok där man dras med i handlingen och bara vill läsa mer och veta mer, vad händer sen? Hur slutar det? "Kommer det en till bok sen?" innan man ens läst klart. Inlevelserikt, fantastiskt språkbruk och äkta. Solklart toppbetyg!

 10. Intressant debut!
  Annika Sannerström, 19 maj 2021

  En samtidsroman som skildrar tre unga kvinnors vardag i storstaden. Vi får träffa den rika överklassflickan Caroline som är beroende av "likes" på sociala medier och som drömmer om att bli författare. Amanda som festar lite för mycket och vars historia slutar tragiskt. Sofia som kommer från en muslimsk familj och vars värderingar allt som oftast krockar med den svenska kulturen. Jag uppfattar berättelsen och karaktärerna väldigt ytliga och får ofta en känsla av tomhet och ensamhet då jag följ... Läs hela recensionen

 11. En viktig, samtida och spännande debutroman!
  Helena, 18 maj 2021

  Denna debutroman är en viktig bok för vår samtid. Den behandlar flera samhällsfrågor som står i ljuset på 2020-talet och författaren Sara ger oss en trovärdig berättelse som de flesta av oss nog kan känna igen oss i. Den får läsaren att fundera och reflektera över frågor som rasism, krav, vänskap, sociala normer (med mer), men får oss också att skratta och gråta. Boken är mycket välskriven och svår att lägga ifrån sig då den dessutom är en spännande berättelse som man som läsare fängslas i. <... Läs hela recensionen

 12. Vilken debut!
  Julia , 17 maj 2021

  Jösses alltså. Här gäller det att hålla i sig. Tempot är skyhögt ju längre in i boken man kommer. Jag sträckläste boken, det gick inte att lägga ifrån sig den.

  De tre kvinnorna Caroline, Amanda och Sofia är varandras raka motsatser och har alla tre dysfunktionella relationer i deras liv. Läsaren kastas fram och tillbaka i tiden, kapitlen är precis lagomt långa och avslutas med en så kallad "cliff-hanger", vilket gör att man inte kan lägga undan boken. De tre kvinnorna växlar mellan ... Läs hela recensionen

 13. Fem stjärnor!
  Jones, 16 maj 2021

  Underbar bok, riktigt bra skriven och tar upp viktiga tankar! Kan varmt rekommendera. Hoppas se mer från debutanten Sara Osman!!

 14. En riktigt bra debutroman
  Sofia, 16 maj 2021

  Jag tycker om att berättarperspektivet växlar mellan de tre tjejerna och att allt är skrivet i jag-form. Det gör att vi får veta deras innersta känslor, de som de inte berättar för varandra. De är alla väldigt olika och kontrasterna mellan dem blir stora. Caroline jobbar för att lyckas som influencer i sociala medier och att utåt sett vara perfekt. Samtidigt som Sofia stöter på rasism och fördomar. Amanda kämpar med händelser från det förflutna och festar för att glömma.

  Vi får tidig... Läs hela recensionen

 15. Wow
  Ann, 15 maj 2021

  Vilken debutroman!

  Fantastisk bok och välskriven. Jag sträckläste den. Den tar upp aktuella frågor i samhället som leder till eftertanke.

  Läs den!

 16. Wow wow wow!
  Julia (Stockholm), 12 maj 2021

  Fantastisk bok!
  Vilken jävla debut, hoppas på fler böcker från författaren Sara Osman!

  Fyndiga och smarta tankar med en underliggande ton av humor som verkligen får en att både tänka till men även skratta. Och en röd tråd som passar in i samtidens debatt just nu om utanförskap, rasism och klasstillhörighet.

  Dynamiken mellan de 3 huvudpersonerna var spännande, det var enkelt att sympatisera med alla huvudkaraktärerna trots att det skaver mellan dem.
  För mig passade k... Läs hela recensionen

 17. Spännande och träffsäkert nutidsporträtt
  Book lovers unite , 11 maj 2021

  En riktigt krispig bok med hög sträckläsningspotential!

  Författaren har skickligt flätat ihop tre unga kvinnors liv och sammanhang under en kort period. Bokens spännande struktur gör att man verkligen vill (och kanske till och med bör?) läsa ut allting i ett nafs.

  Upplevelserna är trovärdiga och språket modernt med en hög igenkänningsfaktor för dagens retorik. Gillar verkligen inblicken i hur livet kan tänkas vara på sådana hot shot-arbetsplatser som advokatbyråer och manag... Läs hela recensionen

 18. Accelererande relationsdrama
  betttybook (Sandviken), 11 maj 2021

  Vi får lära känna tre vänner som bor i Stockholm, juristen Sofia, vars föräldrar har rötterna i Somalia, rikemansdottern Caroline som studerade juridik för att gå i mammans spår men avslutade studierna för att förverkliga sig själv (genom att samla likes till sina extremt påkostade och tidskrävande instagraminlägg) och Amanda, managementkonsult med en osund inställning till bedövande drycker.

  Berättarrösten är växelvis Sofias, Carolines och Amandas och händelserna utspelar sig i maj... Läs hela recensionen

Visa alla 18 recensioner

Fler böcker av Sara Osman