Himmel över Alaska (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
460
Utgivningsdatum
2020-09-10
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Camilla Jacobsson
Originaltitel
The Great Alone
Medarbetare
Zoric, Nebojsa (form)
Dimensioner
178 x 110 x 32 mm
Vikt
282 g
SAB
Hce
ISBN
9789100186081
Himmel över Alaska (pocket)

Himmel över Alaska

(66 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-09-10
89
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I "Himmel över Alaska" visar Kristin Hannah åter att hon är en mästare på att skildra komplicerade mänskliga relationer, denna gång på en lika storslagen som utmanande plats. Det blir inte första gången trettonåriga Leni flyttar när hennes impulsive pappa bestämmer att familjen ska bosätta sig i Alaska. Han vill att de ska göra ett nytt försök på ett nytt ställe, för att försöka få ordning på allt. Också Leni hoppas att tillvaron ska bli bättre i den ärvda stugan i vildmarken - så mycket stormigare kan det i alla fall inte bli. Den första tiden verkar lovande. Men när vintern kommer sänker mörkret sig över familjen. "Himmel över Alaska" är en berättelse om att växa upp under hårda prövningar, men också om att hitta hem och om kärleken som övervinner allt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Himmel över Alaska
 2. +
 3. Näktergalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Näktergalen av Kristin Hannah (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Himmel över Alaska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett riktigt läsäventyr!
  Boktagen (Malmö), 23 september 2023

  Från första kapitlet är jag fångad av historien.
  Fantastiska miljöbeskrivningar, jag ser allt för min inre syn.
  Människans litenhet i den storslagna och brutala naturen i Alaska blir skrämmande tydlig, speciellt på vintern. Bokens värld blir som en gigantisk snöglob.
  Detta måste bli en film eller serie!

  De välbeskrivna karaktärerna och gripande relationsskildringarna gör att jag gråter både av sorg och glädje.
  Nu när jag slår ihop boken känns det som om jag tvingas... Läs hela recensionen

 2. Hannah är otrolig
  Anni, 20 september 2023

  Med Hannahs naturbeskrivningar är man helt närvarande i denna bok. Udda människor samlas på en och samma plätt och så många historier vävs ihop på ett strålande sätt. Boken rymmer så mycket att jag i efterhand häpnar över hur mycket Hannah fick på dessa sidor. Jag föll dock totalt för hennes levande beskrivningar av naturen. Hannah bjuder på kvalitet.

 3. Otroligt bra
  LJ, 13 juli 2022

  Handlar om en familj som flyttar till Alaska och hur följderna blir av att bo där när mörkret faller.
  Läs den!

 4. Fantastisk bok!
  Kristina, 11 oktober 2021

  Mycket bra och välskriven roman! Personerna, miljöerna och relationerna är mästerligt beskrivna. Tycker mycket om den här boken. Gripande och vacker!

 5. Svår att släppa
  BiblioteKarin, 8 juni 2021

  Från start blir man intresserad av personerna, vill veta mer om deras liv och relationer. Med spänning följer jag familjens liv när de beger sig mot Alaska och de svårigheter de stöter på där. Boken har ett driv. Jag vill inte släppa den måste få veta hur det går för Leni. Personerna, miljöerna och relationerna är mästerligt beskrivna. Jag älskar den här boken. När den är slut är jag tagen. Gripande och vacker!

 6. Tuffa levnadsvilkor
  -, 30 mars 2021

  Hur klarar man sig med mörkret i 8 månader, maten tar slut och sinnet blir mörkt? Bra beskrivet, som om man var där själv. Och i botten kvinnornas solidaritet och människornas generositet, kärlek till naturen och till varandra i olika gestaltning.

 7. Gripande!
  Cathrine Nordkvist, 9 mars 2021

  Oerhört bra & välskriven bok! Den beskriver miljön, och jag kan lätt leva mig in i karaktärens liv. Rekommenderas verkligen.

 8. Gripande och spännande
  - (Västerås), 23 februari 2021

  Man får följa Leni från tidiga tonår. En gripande bok om en flickas öde i Alaska. Jag tror vi i Sverige kan relatera en del till livet i Alaska i det avseendet hur det är att leva en stor del av året i mörker. Jag tycker boken var bra från början fram enda fram till slutet.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Kristin Hannah