Samtycket (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (111.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Julia Dufvenius
Utgivningsdatum
2020-10-19
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Marianne Tufvesson
ISBN
9789100186371

Samtycket Ljudbok

(42 röster)  |   Läs 6 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-10-19

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Samtycket" är Vanessa Springoras internationellt uppmärksammade debutbok. Det är 1980-tal när V följer med sin mamma på en middag i litterära kretsar. Där möter hon den belevade G, en berömd författare som intresserar sig för vad hon har att säga. Kort därpå vill han träffa henne igen. V, som är tretton år, älskar att läsa och drömmer om att en gång själv bli författare. G är i femtioårsåldern och har rykte om sig att föredra sex med unga, "de under sexton" som han har deklarerat i en känd pamflett. När V fyller fjorton inleder de ett förhållande.

Mer än trettio år senare har Vanessa Springora skrivit en knivskarp uppgörelse med mannen som skadade henne, men också med den omgivning som såg och lät det ske.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Samtycket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 19 oktober 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Intressant bok att läsa, om en femtioårig mans utnyttjande av en fjortonårig flicka, i Frankrike, på åttiotalet. En biografi, skriven av det nu vuxna offret. Välskriven och berörande.

 2. Fantastiskt bok
  -, 2 september 2021

  Äntligen en bok som ger kvinnans perspektiv på den klandervärda kulturnannen

 3. Förstörd ungdom
  -, 5 juli 2021

  Intressant och beklämmande historia som nog tyvärr många kvinnor kan känna igen åtminstone delar av. Personligen hade jag föredragit historien i form av en podd eller ett reportage för rent litterärt är den ingenting speciellt. Uppläsningen av Julia Dufvenius är också för robotlik och distanserad för min smak.

 4. Intressant och mycket tankeväckande.
  -, 16 januari 2021

  Väl värd att läsa eller lyssna på.

 5. Om Lolitakomplexet hos (Frans) män.
  Myria (Kungsör), 18 november 2020

  Herregud!! Sauvez nous les femmes!
  Om blindheten, dvs att välja att inte se!
  Mina ikoner damp i backen och blev en våt fläck. Det drabbar en att välja blindheten. Och vi dödliga begriper vad SA gjorde med K.

 6. Samtycket - en fransk "Klubben"
  Carina Wahlstedt Janson, 3 november 2020

  Samtycket skildrar en relation mellan en minderårig "V", 14 år och en välkänd författare i fyrtioårsåldern. Fantastiskt berättat på ett sätt som växelvis skildrar inifrånperspektivet från V då hon var 14 - 16 år och den vuxna kvinnans kommentarer över 30 år efteråt. Om hur det var då, läkningsprocessen och relationen till föräldrarna i situationen.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Vanessa Springora