Tritonus (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (386.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Kjell Westö
Utgivningsdatum
2020-08-14
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100186388

Tritonus Ljudbok

(74 röster)  |   Läs 10 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-08-14

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Stjärndirigenten Thomas Brander har låtit bygga en överdådig villa ute i skärgården. I Casa Tritonus ska han koppla av från de tärande arbetsresorna, men självbilden är inte vad den varit, och efter en rad motgångar i yrkes- och kärlekslivet kan det dyrköpta palatset inte lugna nerverna. En alltför utåtriktad och nyfiken granne blir också ett hot mot sinnesfriden.

Till slut finner Brander och grannen, skolkuratorn och amatörmusikern Reidar Lindell, ändå en gemensam ton i umgänget, och en kärv vänskap uppstår mellan dem. Med Lindell följer också invånarna i Ravais och deras inbördes relationer, som till slut blir också Branders angelägenhet. Ute i skärgården kan man inte fly in i anonymiteten, här delar man varandras glädje och sorg. Här sitter man i samma båt också när den läcker.

Tritonus är den musikaliska termen för det dissonanta djävulsintervallet, och romanen Tritonus pendlar mellan harmoni och dissonans, i sökandet efter svaren på några akuta frågor: hur kan vi leva tillsammans, med alla våra olikheter, i en tid som vår? Finns det försoning och botgörelse, innan allt är försent?

Kjell Westös nya roman är en modern och oemotståndlig skärgårdsberättelse - om musik och gemenskap, framgång och ensamhet - tecknad med lika delar värme och allvar.

BELÖNAD MED SVENSKA YLES LITTERATURPRIS 2020.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Tritonus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Om livet mellan 50 och 60
  -, 16 juni 2024

  Framför allt om vänskap och om att se tillbaka på sina livsval, fängslande och rörande.

 2. Finskt vemod
  -, 3 juni 2024

  Berättelsen handlar om två män i den finska skärgården. Deras vardag, tankar och funderingar. Jag hade lite svårt att komma in i boken och även att lyssna på författarens finlandssvenska. Men det gick bättre och bättre ju längre jag kom i i boken. Det är vemodigt och långsamt. Handlar mycket om musik, ensamhet och att kunna gå vidare i livet. Det händer inte så mycket, mest vardagssituationer men man kommer väldigt nära de båda männen. Boken är kanske för svårmodig för mig, vill nästa ruska o... Läs hela recensionen

 3. Fin beskrivning av kärlek och vänskap,
  -, 26 januari 2021

  Behaglig röst passade utmärkt till boken , fin text och historia

 4. Författarinläsningen gjorde den femte stjärnan!
  -, 24 januari 2021

  Kjell Westös egen inläsning förstärkte upplevelsen av boken. Reflektioner om ensamhet och åldrande samt den nya vänskapen mellan grannarna i ett mindre samhälle skildras på ett utmärkt sätt. Stor igenkänningsfaktor för en 58-årig man.

 5. Författarens inläsning - en extra dimension
  -, 8 december 2020

  Kjell Westös inläsning gav helt klart boken en extra dimension - berättelsens karaktärer förstärktes och finlandssvenskans satsmelodi gjorde att dialogen kändes autentisk.

 6. Kanske bra bok, men ....
  -, 13 november 2020

  Efter knappt 20 minuters lyssnande så gav jag upp på grund av denna erbarmligt dåliga inläsning. Jag hade minuterna innan avslutat Jan Myrdals Barndom och var kanske bortskämd och överraskad av hans läsning. Den här akustiska versionen av Tritonus blev en riktig plåga för mina sinnen och förmågor. Men - de första minutrarnas lyssnande gör att jag trots allt måste ge den en chans, som läsebok.

 7. Inläsning
  Hans von Euler-Chelpin (Stockholm), 5 november 2020

  Ibland är det trevligt med författarinläsning. Men i det här fallet är det svårt att lyssna till Kjell Westö. Han har en härlig finlandssvenska men en besvärande ovana att svälja sista stavelserna och sluddra. Jag går miste om mycket trots att jag lyssnar med hörsnäcka.

 8. Uppläsningen svårlyssnad
  Lisa, 4 november 2020

  Kjell Westö läser monotont och sväljer delar av ord så att det blir svårt att höra. Kjell Westö skriver bra är bra på att bygga upp spänning, men det finns andra böcker av honom som jag uppskattar mer.

 9. Lyssna bättre än läsa!
  Måna, 4 november 2020

  Författarens egen inläsning förstärkte upplevelsen av boken och gjorde handlingen mer lättillgänglig. Jag tror att boken hade varit jobbig att läsa med alla speciella referenser till musikervärlden.

 10. Fantastiskt finlandssvenskt
  Ante, 6 oktober 2020

  Skickligt skriven, underbart språk, successivt stegrad spänning, sannolikt upplevd bäst som lyssnad bok. Kräver kanske intresse och viss kunskap och känsla för musik men personteckningarna och utvecklingen av huvudpersonernas relationer ger även utan musikdimensionen stort utbyte.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Kjell Westö