Tänk om : en studie i oro (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (248.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Johan Holmberg
Utgivningsdatum
2020-09-23
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100187651

Tänk om : en studie i oro Ljudbok

(14 röster)  |   Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-09-23

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Något i samhället måste ha hänt. Vi var inte alltid så här oroliga. Inte alltid uppbundna i tankens katastrofscenarier. Vad är det för röst som mal i huvudet? Varför vill den inte sluta, och varför har vi blivit så upptagna av den?

I "Tänk om" tecknar Roland Paulsen ett panorama över orons kulturella variationer och historiska utveckling. Via oron erbjuder han läsaren en djupdykning i mysteriet varför det materiella välståndet välsignat livet i allt utom ett: hur vi mår.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Tänk om : en studie i oro. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Wow!
  -, 9 juni 2023

  Det här är nog en av de häftigaste och mest omvälvande böcker jag läst som vuxen. Jag hade lite samma känsla som när jag som tonåring läste politiska tänkare och det kändes som att vakna för första gången. Den kommer lätt förklädd till självhjälpsbok men broderar ut i historia, psykologi, samhällskritik och politik. Den betraktar temat oro ur varje upptänkligt perspektiv och manar oss till handling.

 2. Paulsen är briljant som vanligt
  Claudia Gunnarsson , 14 maj 2023

  Boken är mycket bra. Något som jag hade utelämnat är kanske Webers sexualitet. Isbjörnar gjorde mig först "orolig" men ju mer jag kom in i boken desto mer förstod jag. Paulsens diplomatiska förhållningssätt är makalös, hans ödmjukhet samt briljanta hjärna, och nästintill egolösa tillstånd påminner starkt om Einstein och Hawkings.
  Paulsen, en av få genier. Tack!

 3. Paulsen är vass!
  -, 2 oktober 2022

  Tankeväckande och befriande lyssning. En bok som har potential att knuffa in människor i en annan riktning. Vad är det för kultur och samtid vi lever i egentligen? Vi kan ordna det annorlunda!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Roland Paulsen