Jakten på en mördare : ett reportage om spaningsgruppen som löste det omöjliga fallet (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
True crime Sverige
Antal sidor
373
Utgivningsdatum
2020-11-03
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
207 g
SAB
Oepb-cba:k
ISBN
9789100187903

Jakten på en mördare : ett reportage om spaningsgruppen som löste det omöjliga fallet

(7 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-11-03
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Per-Åke Åkesson är nyutnämnd kriminalchef i ett svenskt polisdistrikt som inte drabbats av ett spaningsmord på tio år. Då försvinner en 17-årig flicka från en gård ute på landet. Åkesson och hans utredare dras in i en våg av mord som huvudsakligen drabbar kvinnor. Samtidigt, i granndistriktet, har polisen misslyckats med att lösa mordet på tioåriga Helén Nilsson i Hörby. Jakten på en mördare är en reportagebok om en av Sveriges skickligaste mordspanare under en viktig epok i svensk polishistoria. En tid av omorganisationer, kriminaltekniska framsteg och ökad professionalisering men också en tid då polisen tappat räkningen på alla ouppklarade mord. Boken handlar om Per-Åke Åkesson, en ovanligt skicklig kriminalkomissarie som löst samtliga mordfall han varit spaningschef för. Det är polisarbetet, mördarjakten, som står i fokus, med Per-Åke Åkesson som huvudperson och hans utredare som bifigurer. Boken påminner till formen om en deckare, men här skildras svenskt polisarbete så som det ser ut i verkligheten. Den innehåller avslöjande detaljer om polisiära misstag och spelet kring utredningarna och den ger inblick i de mörka sidor av samhället som vanligtvis inte kommer till allmänhetens kännedom. Här får vi också för första gången den kompletta bilden av hur mordet på Helén Nilsson löstes. Boken är också ett historiskt dokument över svenskt polisarbete. Hur fungerar polisens tipshantering och samarbetet över myndighetsgränserna? Hur löser polisen spaningsmord? Och vad händer när medborgarna känner att polisen sviker? Via Per-Åke Åkesson får vi uppleva en verklig mördarjakt inifrån.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jakten på en mördare : ett reportage om spaningsgruppen som löste det omöjliga fallet
 2. +
 3. På osannolika skäl

De som köpt den här boken har ofta också köpt På osannolika skäl av Hannes Dükler (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jakten på en mördare : ett reportage om spaningsgruppen som löste det omöjliga fallet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa true crime boken
  Katarina, 6 april 2023

  Helenfallet berörde mig djupt och jag tycker att detta är den absolut bästa dokumentära boken om ett kriminalfall som skrivits.

 2. Helen Nilsson fallet i synnerhet
  Karin Nylund, 11 oktober 2021

  Jag sag TV-programmet nar det sandes fi BBC4 pa Irland. Mycket bra - sa bra att jag kopte boken. Tyckte att den var mycket bra skriven dar man far en storre forstaelse for arbetet som polis. Nu var det ju rena turen att Ulf Olsson kom till daga - det ar nastan sa man kan borja tro pa nagot slags ode. Boken var inte for de "faint hearted" - vissa delar sa att man blev acklad in i hjartat!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tobias Barkman