Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2021-05-12
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Ugia
ISBN
9789100189969
Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk (pocket)

Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk

(35 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-05-12
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
VINNARE AV AUGUSTPRISET 2019 I DEN FACKLITTERÄRA KLASSEN

Hur mycket kan man veta om en ål? Eller om en människa?

"Ålevangeliet" är en bok om världens mest gåtfulla fisk. En fisk som gett upphov till ett alldeles eget mysterium inom naturvetenskapen, det som kallas "ålfrågan". En fisk som alla från Aristoteles till Sigmund Freud försökt förstå sig på, utan att lyckas. Och som nu dör ifrån oss, i mångt och mycket fortfarande en gåta.

Men "Ålevangeliet" är också en bok om författaren och hans far och hur ålen förde dem samman. En berättelse om ursprung, öde, livet och hur det bör levas. Samt om det som är livets sista och ofrånkomliga utmaning: hur man hanterar döden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk
 2. +
 3. Smartast bland mesar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Smartast bland mesar av Anders Brodin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Upplysande!
  Snyggo, 20 juli 2023

  Jag har lärt mig oerhört mycket kring ålen från den här boken och jag ömmar för dess existens. Författaren blandar egna upplevelser med ren fakta om ålen och dess liv på ett oerhört njutbart sätt. Tack för denna upplevelse!

 2. Bra bok, intressant information om ålar.
  Zebastian von Bahr, 2 februari 2023

  Lättläst, blandad med humor, fakta och anekdoter. Kan verkligen rekommendera denna bok. Man får som läsare en helt annan bild av ålfiske och kan sätta sig in i historisk forskning och hur naturens krafter tycks överleva det mesta.

 3. Fantastisk hur mycket man kan skriva om en fisk
  Katri Gelati, 13 juli 2022

  I början beskrivs alla metamorfoser som ålen genomgår under dess liv...och då tycker man att det inte finns mycket mer att berätta! Fel, det finns mycket mer: från författarens barndom till litteratur, filosofi. Kanske den konstigaste boken jag har läst, men väldig bra berättat!

 4. Så spännande bok
  Karin Inga-Lena Larsson, 19 april 2022

  Här behöver man inte tycka om vare sig att se eller äta ål, boken är en fascinerande resa tillsammans med ålar i alla former. Man förundras över att det finns så lite information om ålen - tack för en fantastisk berättelse.

 5. Bok bra för svenskundervisningen utomlands
  Mineta, 7 april 2022

  Boken använder jag i undervisningen för elever & studenter som läser svenska på C1 nivå. De får fem frågor till varje kapitel att besvara skriftligt. De ska även läsa ett stycke ur varje kapitel och öva uttal och prosodi. En utmärkt bok till allt detta. Välskriven svenska och intressanta kapitel. Jag har även köpt den på tyska och skänkt bort den ett antal ggr.

 6. Charmigt filosofisk
  Johansson, 27 juni 2021

  Det är en fascinerade bok som mot min vilja gör mig nyfiken på de där bisarra kreaturen, ålarna, fastän jag egentligen läser en mysig berättelse om far och son. Det är en mjuk, stillsam upplevelse att läsa "Ålevangeliet". Vackert formulerat, kärnfullt språk med underfundig humor insprängt emellanåt. Hela boken genomsyras av en stor ömhet.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Patrik Svensson