Smärtans imperium : berättelsen om familjen Sackler och opioidkrisen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
565
Utgivningsdatum
2022-04-14
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Eva Johansson
Originaltitel
Empire of pain
Medarbetare
Ingrediensen AB (form)
Dimensioner
233 x 165 x 41 mm
Vikt
907 g
SAB
Lz
ISBN
9789100190774

Smärtans imperium : berättelsen om familjen Sackler och opioidkrisen

(8 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-04-14
259
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Lysande om hur girighet, grupptänkande och människors önskan att bli smärtfria skapade en hälsokatastrof av bibliska proportioner." - Anders Hansen

"Patrick Radden Keefe slog igenom med "Säg inget", om konflikten på Nordirland. Nu är han tillbaka med en knivskarp skildring av de yttersta konsekvenserna av hänsynslös kapitalism och korruption." Malin Persson Giolito

Länge prydde namnet Sackler väggarna på världens mest prestigefyllda universitet och museum. Tack vare sina stora donationer förknippades den stenrika dynastin med ärevördiga institutioner som Harvard, Oxford och Louvren.

Vad som skapat förmögenheten var inte lika känt. Men när det stod klart att familjens företag Purdue Pharma låg bakom det smärtstillande läkemedlet Oxycontin hamnade namnet Sackler i mediernas fokus. Sedan 1999 har mer än en halv miljon människor dött i den så kallade opioidkrisen - vilket ansvar bar de som hade producerat och berikat sig på det preparat som drivit på epidemin?

I den hyllade Smärtans imperium berättar Patrick Radden Keefe historien om Sacklerdynastin och dess väg till framgång via en rad våghalsiga satsningar inom läkemedelsindustrin. Med skamlös marknadsföring och cyniska säljmetoder spreds Oxycontin över hela USA, och släkten Sackler blev en av världens mest förmögna. Men priset - lidande, beroende och död - betalades av de utsatta människor som litade på deras produkter.

Patrick Radden Keefe, som slog igenom med Nordirlandboken Säg inget, har med Smärtans imperium skapat ett journalistiskt storverk. Det är en omskakande berättelse om sjuka affärer och en familjs omättliga girighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Smärtans imperium : berättelsen om familjen Sackler och opioidkrisen
 2. +
 3. Kvinnomanualen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvinnomanualen av Anna Björklund (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Smärtans imperium : berättelsen om familjen Sackler och opioidkrisen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra skrivet, händelserikt, förståelsen om missbruk
  Gabriel.C, 25 september 2022

  Det finns många bra böcker om opioidkrisen. Detta är en krönika över 3 generationer i en familjedynasti och de sätt de förändrade världen, gav oss start smärtstillande för behövande patienter som inte fanns tidigare vilket är mycket bra, Dock detta är en berättelse om ambition, filantropi och ostraffad brottslighet, korrumperade institutioner makt och girighet.

  Inte visste jag hur stora Sacklers var i världen och deras inflytande innan denna bok, läskigt att det är personer bakom ri... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Patrick Radden Keefe