Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
382
Utgivningsdatum
2022-05-04
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Helena Hansson
Originaltitel
Indtil vanvid, indtil döden
Dimensioner
26 x 211 x 130 mm
Vikt
575 g
SAB
Hce
ISBN
9789100190927

Intill vanvett, intill döden

(15 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-05-04
99 237 Du sparar 138 kr!
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Kärlekens vanvett, och krigets ... De polerna möts i en roman med stark tidskänsla från Tyskland, hösten 1942. Den unga danskan Harriet, nybliven krigsänka med småbarn, har ensam gett sig av till München. Hennes man har störtat som frivillig stridspilot för Nazityskland, hon vill hedra honom, bidra med något ... Hon inkvarteras hos sin mans officerskollega, hög nazist, och hans danska hustru. Men den segerrika tyska krigsmaskinen har fastnat vid Stalingrad och kulisserna börjar rämna. Harriet möter en verklighet av våld och skräck. En tid av galenskap och omprövning är inne.

"En annan bild av Tyskland ... en kunskap som bara en riktigt stor berättare kan förmedla", kommenterar författarkollegan Kerstin Ekman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Intill vanvett, intill döden
 2. +
 3. Unge Mungo

De som köpt den här boken har ofta också köpt Unge Mungo av Douglas Stuart (inbunden).

Köp båda 2 för 336 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Intill vanvett, intill döden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stark skildring av WW2 och krigets vanvett...
  Gunilla, 14 mars 2023

  ...men från en helt annan sida. Inga skyttegravar, inga koncentrationsläger, bara vardag och vanliga människor som vill leva vanliga liv men som blir medlöpare och profitörer på vansinnet. Romanen är särskilt berörande nu i skuggan av kriget i Ukraina och hur världen verkar delas alltmer i humanister och narcissister. Författarens teknik med ständigt malande text utan stycken eller kapitelindelning - skräms inte av detta! Som läsare dras man in i den malström av propaganda och maktlöshet som romanens personer hanterar på olika sätt.

 2. Fantastisk skildring av Nazityskland inifrån
  Fabbe, 31 december 2022

  Detta är en makalös skildring av Nazityskland inifrån där vi får följa huvudkaraktären Harriets upplevelser durekt när de sker. Stilen på boken tillför till den klaustrofobiska känslan då det inte är några kapitel, styckeindelningar utan enbart kompakt text sida upp och sida ned. Det kan till en början kännas lite tungläst men det är det absolut inte då det vi får uppleva är så fantastiskt bra berättat. Det är obehagligt och fruktansvärt men ruskigt bra. En av de bättre böckerna jag läst i år.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kirsten Thorup

 • The God of Chance

  Kirsten Thorup

  The God of Chance focuses on the relationship between Ana, a high-flying Danish career woman from the international finance sector whose work is her life, and the young teenager Mariama, two women whose circumstances are completely different. Ana ...

 • Baby

  Kirsten Thorup, Nadia Christensen

  Kirsten Thorup's Baby introduces us to strangers, the outsiders: misfits, deviants, losers, the powerless, those at the bottom of the social hierarchy. They are the other side of the coin, the failures. The novel opens in the Mexicana, a chea...