Var vid gott mod : en bok om konstnären fröken Märta Måås-Fjetterström (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (201.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Cecilia Nilsson
Utgivningsdatum
2021-04-08
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100191016
Var vid gott mod : en bok om konstnären fröken Märta Måås-Fjetterström (ljudbok)

Var vid gott mod : en bok om konstnären fröken Märta Måås-Fjetterström Ljudbok

(2 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2021-04-08

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Abbedissan kallades hon av somliga. Andra sade att hon hörde till tidens stora fröknar. Märkeskvinna sade en tredje. Säkert är att textilkonstnären Märta Måås-Fjetterström ritade mattor som fortfarande nästan 80 år efter hennes död säljs för sexsiffriga belopp på världens auktionshus.

Hon var stor redan under sin livstid. Riktigt stor. Ändå brändes alla brev, foton, skisser och anteckningar efter hennes död. Så vem hon egentligen var, har vi inte vetat. Inte förrän en livslång bevarad brevsamling dök upp, med brev till hennes nära väninna Clary Hahr.

Journalisten Annika Persson har med hjälp av breven -- men också artiklar, böcker, mötesprotokoll, foton och en gammal vit resväska -- återskapat hennes historia.

Så följ med till en tid när svensk textil drog kungligheter, adel och kändisar till de stora internationella utställningarna. När kvinnorna slogs för rösträtt och fick den. När fotsida kjolar och hellånga ärmar gav biljett att röra sig i världen. Och när tecknaren Märta Måås-Fjetterström tog för sig av all den nya friheten, skapade sig ett eget rum och levde i mötena med sina älskade kollegor och kamrater i ett av de första kvinnliga yrkesnätverken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Annika Persson