Målarens döttrar (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (447.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Livia Millhagen
Utgivningsdatum
2021-04-16
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100191276

Målarens döttrar Ljudbok

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2021-04-16

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En dag i vårt samtida Stockholm får Maria och hennes bror en målning sig tillsänd av en okänd kvinna i England. Målningen är utförd av deras far som försvann när de var barn. De reser med bil till södra England och får snart upp ett spår efter fadern.

Nästan hundra år tidigare växer Laura upp på den engelska landsbygden tillsammans med sin syster och sin far konstnären. Laura delar kynne och konstintresse med fadern, står alltid på hans sida och lever under en stor del av sin ungdom för hans gärning. Men när hon en dag står ensam bryter hennes obändiga strävan efter självständighet fram. Anna-Karin Palm, en av våra mest löftesrika unga författare, berättar växelvis om Laura och Maria, om deras uppgörelse med sig själva och med de tabun som rests åt dem i generationer. Hon gestaltar deras konflikter på vägen till en kvinnlig identitet och låter på ett oväntat sätt deras öden korsas. Med en flödande, detaljskarp prosa, mättad av färger och ljus, formar sig hennes roman till en spännande gåta och till en medryckande skildring av landskapet, det tuktade engelska kulturlandskapet och det mindre idylliska i människan själv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Målarens döttrar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Poetisk och målerisk
    -, 29 december 2021

    En vacker historia med ett otroligt vackert språk. Bör avnjutas långsamt. Beskriver känslor och insikter med en fenomenal precision.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna-Karin Palm