Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2023-05-26
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Originaltitel
-
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
160 x 112 x 15 mm
Vikt
184 g
SAB
Lz Carlsson, Ingvar
ISBN
9789100191634
I sällskap med döden (inbunden)

I sällskap med döden

(26 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-05-26
229
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"I sällskap med döden" är Ingvar Carlssons personliga berättelse om hur döden ett antal gånger har påverkat honom brutalt, förändrat hans förutsättningar och på sina villkor tvingat honom vidare. Om hur det är att leva med döden vid sin sida men ändå ha ett rikt liv. Om hur han ser att demokratin på allvar hotas av högerkrafter - men också om hur vi kan sluta upp kring frågor som rör frihet och mänskliga rättigheter.

Pressröster:

"'I sällskap av döden' blir så till en osedvanligt mänsklig politikers slutord. /.../ Det är omöjligt att inte tycka om den."

Björn Wiman, Dagens Nyheter

"I boken skildras det väldigt fint och känsligt hur djupt påverkad han blir av att hitta sin far död. /.../ När jag läst det gripande avsnittet är det verkligen som om något förändras i hur jag ser på Ingvar Carlsson."

Göran Greider, Aftonbladet

"Det sena 1900-talet var en rätt mörk tid i Sverige. /.../ Jag påminns om det när jag läser /.../ Flera gånger medan jag läser hans bok brister jag i gråt - av sorg och vrede, men också av rörelse."

Maria Küchen, Sydsvenskan

"Ingvar Carlsson har skrivit en vacker bok om alla sätt döden påverkat hans liv. /.../ detta präglas av hans numera nästan utdöda modus: stillsamt, men skarpt och principfast. Det är inte utan att man saknar hans sort bland dagens politiker."

Anna Hellgren, Expressen

"... en nätt men tung bok om livet och politiken"

Jonna Sima, Aftonbladet

"En bok som ingen annan kunnat skriva. /.../ Ingvar Carlssons 'I sällskap med döden' ger nya perspektiv på hans tid som statsminister, och på vad vi egentligen ska göra av vår egen tid. /.../ Att den lyckas med det har inte bara med Carlssons erfarenheter och perspektiv att göra, utan också med hans språk."

Måns Wadensjö, Norrländska Socialdemokraten

"Så blir 'I sällskap med döden' en nostalgisk resa tillbaka till en resa som började i Borås på 1930-talet, men också, när resan och boken nästan nått sitt slut, en högaktuell kampskrift. Jag, en konservativ man som alltid betraktat socialdemokratin som politisk motståndare, tvingas som vanligt konstatera att allt var bättre förr."

Roland Poirier Martinsson, Göteborgs-Posten

"Han skriver ledigt och enkelt, som genre är texten mest att likna vid ett antal essäer. Det fungerar, det är övertygande."

Mikael Hermansson, Smålandsposten

"'I sällskap med döden' är en klok, varm bok som jag tror få kan läsa utan att beröras."

Kristian Ekenberg, Jönköpings-Posten

"En mycket personlig och berörande bok."

Göran Kastlund, Dala-Demokraten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I sällskap med döden
 2. +
 3. När ingen lyssnar

De som köpt den här boken har ofta också köpt När ingen lyssnar av Diamant Salihu (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av I sällskap med döden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin!
  Ida , 8 september 2023

  En fantastiskt fin bok om ett intressant liv. Trots det självbiografiska perspektivet får andra människor och historier stort utrymme. Dessutom en bra genomgång av en bit av vår samtidshistoria.

 2. En resa och bra språk
  Mom, 24 juli 2023

  Tänkvärd, omtänksam, händelser och strategisk framtidsblick. Roligt att läsa en bok som en stadsminister skrivit om händelser som döden påverkat.

 3. I sällskap med döden
  Gunilla Rehnquist, 5 juli 2023

  Väldigt bra. Jag är född på 50-talet och känner igen så väldigt mycket som Ingvar skrev om. Väldigt intressant och bra !

 4. Formatet

  Väldigt lustigt format på boken och dyr för den lilla boken. Jag trodde det skulle handla mer om hans frus sjukdom.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Ingvar Carlsson