Ovanjorden (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-05-06
Utmärkelser
Sveriges Radios romanpris
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100191788
Ovanjorden (e-bok)

Ovanjorden E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-05-06

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Tilldelad Sveriges Radios Romanpris 2023

"I sin nya, mångdimensionella roman skildrar Mikael Berglund med stor känslighet en relation som ställer många existentiella frågor på sin spets." Yukiko Duke, Vi Läser

"Flera stycken i romanen är så vackra i sin karghet att jag inte förmår att läsa vidare, vill dröja kvar." Gefle Dagblad

En av de sista dagarna av sommarjobbet på förskolan i Ammarnäs träffar Oskar renskötaren Eija, storasyster till ett av barnen. Det blir början på en omvälvande relation till Eija och till människorna, fjällen, vattendragen och själva luften omkring henne.

Ovanjorden är en suggestiv berättelse om samhörighet och tillit, och om hur marken kan upplevas ge vika då två människor lyckas komma varandra riktigt nära, om så bara ett ögonblick i taget.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ovanjorden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En fröjd att läsa
    -, 29 maj 2023

    Det är inte ofta man får nöjet att svepas med i en handling som i denna bok. Intressanta karaktärer, bra handling, och roligt att samisk kultur får gestaltas på detta jordnära sätt. Mikael lyckas skapa en spänning mellan människor som knastrar. Jag ville inte att boken skulle ta slut.
    /M. Holmgren

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mikael Berglund