Ingenjörerna (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (440.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gunnar Wetterberg
Utgivningsdatum
2021-10-07
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100194574

Ingenjörerna Ljudbok

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2021-10-07

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ingenjörerna är sammanflätade med Sveriges moderna historia. De var ett par tusen i slutet av 1800-talet, de är flera hundratusen nu. Genom snilleföretagen gjorde de Sverige rikt, i folkhemmet konstruerade de den grundläggande välfärden - vatten och avlopp, kollektivtrafik, ljus över landet ... De ledde rationaliseringsrörelsen, de påverkade samhällsanalysen. Efter andra världskriget blev Sveriges upprustning drivkraften i teknikens utveckling, idag sporras den av spel och musik. Med kärnkraften fick ingenjörernas auktoritet en törn, nu kan de bidra till att rädda klimatet. Gunnar Wetterberg skildrar den svenska ingenjörskonstens framväxt, utveckling och inflytande i hela samhället.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ingenjörerna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Njutbar industrihistoria
    Anders Dahlqvist, 11 november 2023

    Svensk industrihistoria, berättad på ett personligt och medryckande sätt. Gunnar Wetterberg är en kunnig, engagerad och noggrann författare. Det kan inte bli bättre!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gunnar Wetterberg