Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
650
Utgivningsdatum
2023-05-08
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Annika H Löfvendahl, Jan Hultman
Originaltitel
The Whalebone Theatre
Medarbetare
Ingrediensen AB (form)
Dimensioner
48 x 216 x 156 mm
Vikt
790 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789100194673

Teatern vid stranden

(9 röster)
Inbunden,  Svenska, 2023-05-08
239
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
EN AV ÅRETS BÄSTA BÖCKER 2022 enligt The Times och The New York Times.

"En riktig "glömma gratängen i ugnen"-roman! Man stänger ute yttervärlden totalt, man sveps med, man vänder blad som en galning och i slutet vill man nästan läsa i slow motion för att man inte vill att boken ska ta slut ... En blandning av Downton Abbey-mys och saftig spionhistoria. Who can resist? Inte jag!"

TV4 Nyhetsmorgon

De tre syskonen Seagrave växer upp på ett gods nära havet i engelska Dorset. De får reda sig själva så gott det går, förbisedda av såväl sina föräldrar som av det upptagna tjänstefolket. Syskonens anförare är den orädda Cristabel, som drömmer om ett liv lika äventyrligt som i böckerna i familjens dammiga bibliotek. Tillsammans bygger barnen upp en teater i ett strandat valskelett, som Cristabel upptäckt och därför anser tillhör henne. Föräldrarnas excentriska konstnärsvänner utgör resten av ensemblen, systern Flossie underhåller vid pianot och lillebror Digby framträder som teatertruppens stjärna. Det är en värld av fantasi och lek, som enbart hotas av förbiblixtrande inblickar i vuxenvärldens allvar.

När andra världskriget bryter ut och syskonen blivit vuxna lämnas Flossie ensam kvar att hålla stånd vid det söndervittrande godset. Cristabel och Digby rekryteras av underrättelsetjänsten och får spela sina svåraste roller någonsin, när de smugglas över gränsen för att delta i den franska motståndsrörelsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Teatern vid stranden
  2. +
  3. Egendom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Egendom av Hernan Diaz (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Joanna Quinn