Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
På spaning efter den tid som flytt (del 1)
Antal sidor
530
Utgivningsdatum
2021-11-10
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Gunnel Vallquist
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
210 x 140 x 37 mm
Vikt
805 g
SAB
Hce
ISBN
9789100194703

På spaning efter den tid som flytt. I, Swanns värld

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-11-10
239
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Romansviten ''På spaning efter den tid som flytt'' är den franske författaren Marcel Prousts (1871-1922) centrala verk och en av de allra viktigaste litterära skapelserna i den franska 1900-talslitteraturen. De nära 4000 sidorna är uppdelade på 8 volymer och grundtemat är en tillbakablick på det adliga och högborgerliga livet i Paris åren 1880-1920. Den psykologiskt självutlämnande prosan har gjort Marcel Proust till en av den moderna romankonstens stora förnyare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. På spaning efter den tid som flytt. I, Swanns värld
 2. +
 3. På spaning efter den tid som flytt. III, Kring Guermantes

De som köpt den här boken har ofta också köpt På spaning efter den tid som flytt. III, Kring ... av Marcel Proust (häftad).

Köp båda 2 för 481 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av På spaning efter den tid som flytt. I, Swanns värld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin barndomsskildring
  Ann Linderholm (Hägersten), 26 juli 2023

  Minnet av madeleinekakan finns i denna del, också natten när mamman sover i en extrasäng när pojken var orolig. Dessa är minnen som återkommer i senare delar av serien.

  Promenaderna mot Meseglise- respektive Guermanteshållet skildras utförligt och förefaller vara ganska ovidkommande, men visar sig i senare delar av seien vara viktiga. Meseglisehållet står för den framväxande rika borgarklassen och Guermanteshållet står för jagets fascination och oerhörda beundran för högreståndsadel... Läs hela recensionen

 2. På spaning efter den tid....som flytt
  Ronnie Persson, 4 maj 2023

  Ett annorlunda läsande, fjärran från "normala" böcker. Långa meningar och med ett händelseschema som utgör hans samtid samt i den miljö han vistades i. Kanske några läsare känner igen ett och annat från egen uppväxt. En unik bok (flera ingår) men knappast underhållande. Det är en utmaning att läsa den...lätt att lägga av läsandet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Marcel Proust