Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2022-04-27
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Eva Åsefeldt
Originaltitel
Young Mungo
Medarbetare
Ingrediensen AB (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789100196165

Unge Mungo

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-04-27
79 237 Du sparar 158 kr!
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Årets ljudbok enligt The British Book Awards 2023

Mungo och James borde inte vara vänner. I ett hypermaskulint och våldsamt Glasgow där protestanter och katoliker håller sig på varsin kant är de två tonåringarnas känslor för varandra helt otillåtna, och drömmen om att fly krockar ständigt med skräcken för att bli upptäckt.

När Mungos mamma skickar honom på en fisketur med två tvivelaktiga män behöver han samla all sin inre styrka för att kunna ta sig tillbaka till säkerheten och till en plats där han och James kan ha en framtid tillsammans. Unge Mungo är en gripande uppväxtskildring, en berättelse om maskulinitetens gränser och om farorna med att älska någon för mycket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Unge Mungo
 2. +
 3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Unge Mungo. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok
  Fabbe, 25 april 2024

  Säkert sist på bollen med den här boken, men vafan. Jag hade höga förväntingar efter Shuggie Bain som jag tyckte var lysande. Den här boken är i samma miljö och med samma misär. Dock tycker jag den är rakare på ett sätt i berättandet. Det är en story som berättas med två tidslinjer som i slutet möts. Jag tyckte mycket om den och skulle vilja påstå att det är en bättre bok än Shuggie Bain. På ett sett är det en blandning av Ett litet liv och Shuggie Bain sett till misären och allt elände men d... Läs hela recensionen

 2. Det här är den riktiga Shuggie Bain
  Erika L., 14 januari 2023

  Ska förklara mig kort. Trots alla hyllningar för Shuggie Bain är Young Mungo boken som Douglas Stuart borde ha debuterat med. Då skulle han inte behövt skriva ett enda ord mer. Inte heller Shuggie Bain.

  Det här är en bok som kommer ligga framme länge på mitt bord. Ser framemot en framtida senilitet, för då kan jag läsa denna underbara spänningsroman om och om igen, som på nytt. På köpet får jag dessutom en kärlekssaga som gör mig alldeles knäsvag. Så vacker i allt elände. Det finns hopp, trots allt.

 3. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 2 september 2022

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Den här boken, Unge Mungo, är den skotsk-amerikanske författaren Douglas Stuarts andra roman. Han debuterade med boken Shuggie Bain, som jag har läst, och som fick högsta betyget av mig. Jag hade därför höga förväntningar på den här boken, men dom infriades absolut, för jag tyckte att den här var lika bra. Den är gripande, berörande, hemsk, och sorglig, men också vacker i vissa delar. Kan varmt rekommenderas.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Douglas Stuart